Başkan koruma istemiş...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2006 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'a yapılan silahlı saldırıda yaralanan Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden'in 2 ay önce Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden koruma istediği öğrenildi. Konuyu doğrulayan emniyet yetkilileri, yapılan başvurunun değerlendirilmesi sonucu 1 ay önce Birsen hakkında, "Çağrı üzerine koruma kararı" verildiğini ifade ettiler.

5 Danıştay üyesinin yaralandığı saldırıdan 2 ay önce verilen karar nedeniyle hayatından endişe eden 2.Daire Başkanı Mustafa Birden, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bir resmi yazı yazarak, "Bazı basın organlarının kendisini hedef konumuna getirdiğine" dikkat çekerek koruma verilmesini istedi.

Bu talebi değerlendirmek için Ankara Valisi Kemal Önal başkanlığında toplanan İl Koruma Kurulu ise "yeterli personel bulunmaması gerekçesiyle çağrı üzerine koruma kararı" verdi. Saldırının yapıldığı dairenin Aytaç Kılınç adlı öğretmenin başörtüsü takmasıyla ilgili olumsuz karar vermesinin ardından yapılan bu başvuruyla ilgili sonucun 1 ay önce kendisine gönderildiğini ifade eden emniyet yetkilileri, "Kimse böyle bir şeyin olmasını istemez. Ama Danıştay'da 10 binlerce önemli karar veriliyor. Bizler de sayısız koruma talebi alıyoruz. Kaldı ki sayın Birden'in talebi uygun görülerek, koruma kararı verilmiştir.

Ancak kararda belirtildiği gibi herhangi bir tehdit aldığı anda bize haber vermesi istenmiştir. Bu güne kadar bir müracatı da olmamıştır" dediler. Binanın bulunduğu yer itibarıyla güvenlik açısından uygun olmadığının bilindiğini de ifade eden emniyet yetkilileri, "Kaldı ki binanın dışında ve içinde resmi polislerimiz bulunmaktadır. Olayın ardından saldırganı yakalayanlarda onlardır. Ancak girişte kanun gereği avukatların aranması söz konusu değildir. Yani bu saldırının önlenmesi pekte mümkün gözükmüyor. Biz yakın koruma verseydik bile, bu saldırı anında koruma binanın girişinde olacaktı" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber