Savcıya sabah sporunda gasp

Haber Giriş : 21 Mayıs 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı Bahçeşehir'de spor yaparken soyuldu. Çolakkadı'nın eşofmanı ve cüzdanını alanlardan birinin AKP Belde Meclis Üyesi Ahmet Eser olduğu belirlendi.

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, spor yaparken üzerindeki eşofmanın kendilerine ait olduğunu iddia eden 3 kişinin saldırısına uğradı. Üzerindeki eşofmanı bırakarak kurtulan Turan Çolakkadı, jandarma karakoluna sığındı. Saldırganlardan Ahmet Eser'in AKP Bahçeşehir Belde Meclis Üyesi olduğu belirlendi.

Bahçeşehir'deki bir spor salonunda spor yaptıktan sonra dışarı çıkan Turan Çolakkadı, dün saat 14.30 sıralarında spor salonunun yakınında bulunan parkta koşmaya başladı. Bu sırada, Çolakkadı'nın yanına gelen 3 kişi, Başsavcı'nın giydiği eşofmanın kendilerine ait olduğunu iddia etti. Savcı olduğunu söyleyen Çolakkadı, karşısındakileri buna inandıramayınca eşofmanı bırakmak zorunda kaldı. Eşofmanın cebinde cüzdanlarının da bulunduğunu söyleyen 3 kişi Çolakkadı'ya vurmayla başladı. Kaçarak kurtulan Çolakkadı, Bahçeşehir Jandarma Karakolu'na sığındı. Çolakkadı'nın şikayeti üzerine çevrede operasyon başlatan Jandarma, olaya karışan Halit Ercan, Ahmet Eser ile Ahmet Tekin Oral'ı gözaltına aldı. AKP Belde Meclis Üyesi olan Ahmet Eser ve diğer iki saldırgan hakkında gasp iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Olayı duyan eski DGM Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in de karakola gelerek meslektaşı ile görüştüğü söylendi. Soruşturmasını tamamlayan Jandarma olayı İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne devretti.

KARTAL SAVCISI DA

Kartal Savcısı Ahmet Atlı da 15 mayıs günü bankadan maaşını aldıktan sonra Kartal Emniyet Müdürlüğü'ne 150 metre mesafede 2 kişinin saldırısına uğramış, yere yatırılarak cebindeki yaklaşık bin 600 YTL'si gasp edilmişti. Savcı Atlı, saldırı anında çevredekilerin yardım etmemesinden yakınmıştı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber