Özbilgin AKP'li bakanlarla dost çıktı

Haber Giriş : 21 Mayıs 2006 07:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özbilgin suikasti aydınlatılırken, ortaya çarpıcı ayrıntılar da çıkmaya başladı. Cemil Çiçek ve Aksu ile aile dostu olduğu anlaşılan Özbilgin, "dengeli, aşırılıkları olmayan" biriydi.

Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in cenaze töreninde protesto ve fiili saldırıya uğrayan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Özbilgin'in yakın dostları arasında çıktı.

Cenaze namazında saf tutmaları bile engellenen Çiçek, Özbilgin ile Yozgat Lisesi'nden okul arkadaşı. Adıyaman valiliği yapan Özbilgin, eski vali olan İçişleri Bakanı Aksu ile meslektaştı. İki bakan, Özbilgin'le AK Parti hükümeti öncesine dayanan hukuklarını devam ettiriyordu. Merhum Özbilgin'in gelini, Bakan Çiçek'in kurmay kadrosundaki bürokratlar arasında bulunuyor.

Cenaze töreni hükümete karşı protesto gösterisine dönüşen Danıştay üyesi Özbilgin'in AK Partililerle olan irtibatı sadece Bakan Çiçek ve Aksu ile sınırlı değil. Özbilgin, aralarında AK Partili bakan ve milletvekillerinin de olduğu bazı dost sohbetlerine katılıyordu.

Bu isimler arasında eski bir vali olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan da yer alıyor. Özbilgin'in sürekli görüştüğü isimlerin başında ise AK Partili Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da geliyor. Genel Başkan Yardımcısı Ayalan da Altınok aracılığı ile Özbilgin ile tanıştığını ve düzenli olarak bir araya geldiklerini açıkladı.

30 yıllık aile dostumuzdu

Özbilgin'in sürekli görüştüğü isimlerden birisi de eski Danıştay üyelerinden AK Parti Ankara Milletvekili Nur Doğan Topaloğlu. Özbilgin gibi Yozgat Lisesi mezunu olan Topaloğlu, saldırının ardından Danıştay'a ilk gidenlerden. Özbilgin ailesini yalnız bırakmayan Topaloğlu, ?Rahmetli ile 30 yıllık arkadaşlığımız var. Ailece görüşüyorduk.

Cenazeden sonra da eşimle taziyeye gittik.? dedi. Saldırıdan bütün AK Partililer gibi büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Topaloğlu, merhum arkadaşı Özbilgin için, ?Dengeli, aşırılıkları olmayan bir insandı.? diye bahsetti.

Bu arada Danıştay'daki silahlı saldırıda yararlanan hakimlerin durumlarının iyi olduğu, tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber