Kabataş olayının avukatından açıklama

Gezi Parkı olayları sırasında, Kabataş'ta saldırıya uğradığı iddia edilen Zehra Develioğlu'nun avukatı Kayapınar, Adli Tıp raporuna göre; Develioğlu ve çocuğunun darp edildiğinin tespit edildiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2014 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kabataş olayının avukatından açıklama

Avukat Abdurrahman Kayapınar, yaptığı yazılı açıklamada, "Muvekkilim Zehra Develioglu'nun magduru oldugu olayla ilgili olarak bazı basın yayın organları tarafından yayınlanan goruntuler ve bu goruntulere dayanılarak hazırlanan haberler nedeniyle kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi amacıyla acıklama yapma zarureti dogmustur" ifadelerini kullandı.

Zehra Develioglu'nun 1 Haziran 2013 tarihinde cocugu ile birlikte bulundugu esnada, bir grubun sozlu ve fiili saldırısına ugradığını ve bu nedenle Istanbul Cumhuriyet Bassavcılıgına muracaatla sikayetci olduğunu hatırlatan Kayapınar, bu olaya ilişkin sorusturmanın baslatıldığını ve sorusturmanın halen devam ettiğini hatırlattı.

"Adli Tıp raporuna göre darp edilmiştir"

Müvekkili Develioğlu'nun, sikayeti uzerine İstanbul Adli Tıp Subee Mudurlugu'ne sevk edildiğini ve burada duzenlenen doktor raporuna göre, Develioğlu ve cocugunun darp edilmis oldugunun tespit edildiğini aktaran Kayapınar, şunları söyledi:

"Olayla ilgili yurutulen sorusturma asamasında, olayın meydana geldigi bolgede bulunan bir kısım MOBESE kameralarının tahrip edildigi, tahrip edilmeyen kısmının ise olay yerini kaydetmedigi tespit edilmistir. Bu itibarla olay yerine ait net, teshise musait goruntulere ulasılamamıstır. Basında yayınlanan kamera kayıtları da MOBESE kamerası kaydı olmayıp, bu nedenle net ve belirgin goruntuler icermemektedir. Basın yayın organları tarafından, muvekkilime ait olmayan bir kısım beyanlar esas alınarak, goruntulerin bu beyanları desteklemedigi iddia edilmekte, muvekkilin etrafında kalabalık bir grup tarafından toplanılmıs olması onemsiz bir olay gibi gosterilmekte, goruntulerin net ve belirgin olmamasından da istifade edilmek suretiyle, muvekkilimin gercek dısı beyanda bulundugu yonunde bir algı olusturulmaya calısılmaktadır. Aynı sekilde, muvekkilimin darp edildigi, doktor raporu ile tespit edilmis oldugu halde, raporda bulunmayan bir kısım hususlar varmıs gibi ifade edilerek, muvekkilimin ve cocugunun darp edilmis oldugu gercegi gizlenmeye calısılmaktadır.

Henuz devam etmekte olan bir sorusturma ile ilgili olarak, sorusturmanın gizliligi ilkesi hice sayılmak suretiyle, basında yer alan, muvekkilime yonelik bu nevi suclama ve ithamlar, yasamıs oldugu acının katbekat artmasına neden olmaktadır."

"Gerçekler ortaya çıkacak"

Avukat Kayapınar, soz konusu olay nedeniyle yurutulmekte olan sorusturma sonucunda gerceklerin ortaya cıkacagı ve olayın faillerinin tespit edilecegi inancında olduğunu belirterek, "Sorusturmanın saglıklı bir sekilde neticelenmesi ve magdurun yasamıs oldugu acının daha fazla artmaması icin, gerekli hassasiyetin gosterilmesini bekliyor, bu surecte sorusturmanın gizliligini ihlal eden, muvekkilimin kisilik haklarını ihlal eden kisiler hakkında yasal yollara muracaat edilecegini, kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber