Polis müdürü 'adam kalmadı' diye istifa etti!

17 Aralık sonrası atanmıştı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Şubat 2014 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis müdürü 'adam kalmadı' diye istifa etti!

Bedirhan ÖZYİĞİT

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kilit birimlerinlerinden Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'na (TEM) geçen yıl 20 Aralık'ta atanan Ünal Acar (53), 59 gün sonra görevinden ayrıldı. Acar'ın istifa dilekçesi işleme konulurken, kulislere yansıyan iddialara göre; İçişleri Bakanlığı'nda MİT ve emniyet yetkililerinin katıldığı bir toplantı yapıldı.

Emniyetteki görevden alma ve yer değişikliklerinin ele alındığı toplantıda, 17 Aralık operasyonu sonrasında başlatılan operasyonun genişletilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda ilk olarak başkan yardımcıları Hasan Hüseyin Gerçek ve Hilmi Altunışık görevden alındı. Ardından Bilgilendirme ve Önleme Şube Müdürü Hasan Güngör ile yardımcısı Erdal Şahin Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildi.

POLİS BAŞMÜFETTİŞİ OLACAK

İddiaya göre Acar'dan TEM'de geniş çaplı değişime gitmesi istendi. Acar ise bu değişikliğin kısa sürede yapılamacağını savundu. Yine iddiaya göre; cuma günü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nda gerçekleşmesi planlanan 'görevden almalar' hayata geçirilmeyince Acar'ın üzerindeki baskı arttı ve kendisinden görev değişikliklerinin yapılması istendi.

Bunun üzerine Acar, "Ben kiminle çalışacağım? Çalışacak kimse kalmadı" diyerek görevinden istifa etti. Acar'ın ayrılmasının ardından 20'ye yakın şube müdürü Ankara Emniyeti'ne gönderildi. Acar'ın yerine Başkan Yardımcısı Ahmet Sula vekalet edecek. İstifasının ardından Polis Başmüfettişi olarak görevine devam edecek olan Acar'ın, terörizmi konu alan 4 kitabı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber