Erdoğan: Özgürlükler kısıtlanmayacak

Başbakan Tayyip Erdoğan, kamuoyunda tepki çeken internet yasaklarıyla ilgili, “Özgürlükleri kısıtlamadan ama tehditlere de boyun eğmeden düzenlemelerimizi yapacağız. Teknolojinin kölesi olan değil teknolojiye yön veren, hükmeden nesillere Türkiye’yi emanet edeceğiz” dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Şubat 2014 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Özgürlükler kısıtlanmayacak

Ümit ÇETİN

Tablet dağıtım töreninde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi: "Bizler bir yandan interneti bir yandan teknolojiyi bu kadar yaygınlaştırırken gelişmiş ülkelerdeki gibi tedbirleri alıyor, kimsenin özgürlüğünü sınırlandırmıyoruz. Biz göreve geldiğimizde 20 bin kişi internet kullanırken bütün dünya buradan duysun istiyorum şimdi 34 milyon internet kullanılıyor bu ülkede. Tam tersine çocuklarımızı, gençlerimizi art niyetli istismarcılardan şantajcılardan korumaya çalışıyoruz. Çocuğu olan anne babalar eminim ki bizi anlıyorlar. Biz çocuklarımızı, nesillerimizi korumak için gereken her adımı atacağız. İnternet çok önemli bir imkan olduğu kadar kötü niyetlilerin elinde çağımızın en büyük tehlikesi haline de gelebiliyor. Bu tehlikeleri hemen her ülke yaşıyor buna karşı da gerekli önlemleri alıyor. Özgürlükleri kısıtlamadan ama tehditlere de boyun eğmeden düzenlemelerimizi yapacağız. Teknolojinin kölesi olan değil teknolojiye yön veren, hükmeden nesillere Türkiye'yi emanet edeceğiz.

OPERASYON YAPTIRMAYIZ

4 tane önemli başlığımız var kim ne derse desin. Bunlar üzerinde kimseye operasyon yaptırmamalıyız. Biz tek millet bilinciyle yürümeliyiz, bu da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Biz tek bayrakla bugüne geldik bundan sonra da öyle yürüyeceğiz. Çünkü 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Böyle yürüyeceğiz. Bayrağımız anlamlı, rengini şehidimizin kanından almış. Hilalimiz bağımsızlığımızın ifadesi yıldızımız şehitlerimizin sembolü. Onun için tartışma yok bayrağımız üzerinde. Ve tek vatan. 780 bin kilometrekare. Bunun üzerinde ölünmeyi kabul etmek asla mümkün değil. Dördüncüsü de tek devlet. Devlet içinde devlet asla böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber