Görevde yükselmede, 6 ay geçti

Genel görevde yükselme yönetmeliğinin üzerinden 6 aya yakın süre geçti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Şubat 2014 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görevde yükselmede, 6 ay geçti

Bakanlar Kurulu, 31 Ağustos 2013 tarihinde, çerçeve görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi. Tıklayınız.

Yönetmelik ile şube müdür ve müdür unvanlı kadrolara sözlü sınav getirilmişti. Şef ve memur gibi unvanlara ise eskiden olduğu gibi sadece sınav sonucuna göre atama yapılacaktı.

Ancak, bu çerçeve yönetmeliğe dayalı olarak çıkarılan tüm kurumsal düzeydeki yönetmeliklerin değişmesi gerekiyordu. Çerçeve yönetmeliğe eklenen 31 Ağustosta eklenen hüküm şu şekildedir:

"Geçici Madde 8- Kurumlar, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliklerini bu maddenin yayımı tarihinden itibaren en geç altı ay içerisinde Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşünü alarak bu Yönetmeliğe uygun hale getirir. Anılan yönetmelikler yürürlüğe konuluncaya kadar mevcut yönetmeliklerin bu Yönetmeliğe aykırı olmayan hükümlerinin uygulanmasına devam edilir."

Madde metni ile, Bakanlar Kurulu, tüm kurumlara 6 ay içinde yönetmeliklerini değiştirmelerini emretmesine rağmen, sadece 7 kurum görevde yükselme yönetmeliğini değiştirmiştir.7 kurum şu şekildedir:

7 Şubat- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
30 Ocak- SGK
10 Ocak- MEB
18 Aralık-Maliye Bakanlığı
10 Aralık-Orman Genel Müdürlüğü
27 Kasım- TBMM
19 Şubat- DSİ

Diğer kamu kurumlarının düzenleme yapıp görevde yükselme sınavı açılmasını bekleyen binlerce memur bulunmaktadır. Ancak hiçbir düzenleme yapmayan kamu kurumlarının neyi beklediği bilinmemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber