Gribe karşı mürver bitkisi

Kış mevsiminde sürekli grip ilacı almak bünyenizi yorduysa mürver bitkisinin iyileştirici gücünden faydalanabilirsiniz.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Şubat 2014 07:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Balgam söktürücü, solunumu rahatlatıcı, terletici ve bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunan mürver bitkisi en doğal grip ilacı. Griple savaşırken mürver bitkisinin tüketmeniz gereken yeri, çiçek ve meyveleridir. Çiçekleri anti-enfeksiyon özellikleri gösterir. Meyvelerinin ise anti-enflamatuar etkisi vardır. Ayrıca meyvesinde parazitlerle mücadele edebilme özelliği olan tanen de bulunur.

TİP A'YA KAR ŞI DA ETKİLİ

Ayrıca vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek gribin yeniden tekrarlanmasını önler. Tip A virüsüne karşı da etkili olan mürver bitkisinden çay yapabilirsiniz. Bir çay kaşığı çiçeği 15 dakika demleyip günde 6 bardağa kadar içebilirsiniz. Olgunlaşmamış meyveleri bulantı ve kusmaya yol açabilir. Bu olumsuz etkileri yok etmek için meyveleri kurutmak gerekir. Yaşlıların, çocukların ve hamile kadınların kullanmadan önce mutlaka doktora danışması gerekir.

VÜCUT DİRENCİNİ GÜÇLENDİRİR

Prof. Dr. Erdem Yeşilada (Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı): "Mürver bitkisinin içerisindeki flavonoitler ve antosiyaninler antioksidan etkisinin yanı sıra bağışıklık sistemini uyarıcı etki gösterir ve vücudun direncini artırır. Mürver bitkisi, halk arasında yapraklarından eklem ağrılarının hafifletilmesinde ve soğuk algınlığında terletici olarak yararlanılmakta, kaynatıldıktan sonra ılık suyu içerisinde banyo alınmakta ve yaprakları da ağrıyan eklemlere sarılmaktadır. Çalışmalar, mürverin siyah meyvelerinin, grip üzerinde etkili olduğunu ortaya koymaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber