TPAO bölünüyor

Uzun süredir üzerinde çalıştıkları bir yol haritasını yakında açıklayacaklarını kaydeden TPAO Genel Müdür Vekili Besim Şişman, “Bu kapsamda sondaj gibi tüm servis işleri bünyemizden çıkacak. Bunlar ayrı bir şirkette birleşecek. TPAO esas işi olan petrol arayıp bulmaya odaklanacak” dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Şubat 2014 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TPAO bölünüyor

TÜRKİYE Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Vekili Besim Şişman, 2023'e kadar hedeflerini ortaya koyacak 10 yıllık bir yol haritası hazırladıklarını ve yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı. Yol haritasında ne gibi sürprizlerin yer aldığını sorduğumuz Şişman, önemli değişikliklerden birinin TPAO'nun iki şirket olarak ayrışması olduğunu dile getirdi. Sondaj ve kuyu hizmetleri gibi arazide yapılan servis işlerinin tamamının TPAO bünyesinden çıkacağını kaydeden Şişman, yeni bir iştirak oluşturulacağını söyledi.

Uluslararası Araştırma Ağı'nın (IRN) düzenlediği "2014 Türkiye Petrol ve Doğalgaz Zirvesi"nde sorularımızı yanıtlayan TPAO Genel Müdür Vekili Şişman, 2013 yılında yaklaşık 600 milyon dolar kar ettiklerini dile getirdi. TPAO'nun günde 70 bin

varil petrol üretimi gerçekleştirdiğini belirten Şişman, günlük yurt içi üretimlerinin 35 bin varil olduğunu belirterek, "Yurtdışı üretimimiz de aynı rakamda. Böylece 70 bin varil eş değerde günlük üretime sahibiz" dedi.

Şişman, TPAO'nun küresel bazda arama bütçesinin 3.5 milyar dolar olduğunu kaydederek, "Kaya gazı konusunda çalışmalarımız var. Trakya'da tek başımıza, Güneydoğu'da Shell'le birlikte çalışıyoruz. Kaya gazı konusunda görüştüğümüz yabancı ve yerli şirketler var" şeklinde konuştu.

Afganistan'da iki sahada sismik araştırmalara başlayacaklarını da söyleyen Şişman, petrol arama faaliyetlerinde daha çok Türkiye'nin yakın coğrafyasına konsantre olmaya gayret ettiklerini ekledi.

Halka arz planlıyoruz

ŞİŞMAN, TPAO'yu halka arz etme planlarının hala geçerli olduğunu vurgulayarak, "Hazırladığımız vizyonda halka açılma hedefi de var. 2017 gibi hisselerimizin yüzde 5'lik bölümünü halka arz etmeyi planlıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber