Savaş pilotu uçuş eğitimi değişti

Hava Kuvvetleri'nde yeni dönem!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Şubat 2014 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savaş pilotu uçuş eğitimi değişti

Türk Hava Kuvvetleri için F-16C/D Blok 50 uçaklarında kullanılmak üzere dört adet DB-110 sayısal taktik keşif sistemi ile üç sabit ve taşınabilir görüntü kıymetlendirme yer istasyonu tedarik edilecek. DB-110 podları ile Türk Hava Kuvvetleri sayısal keşif dönemine geçecek. Sayısal keşif kabiliyetinin kazanılması ile daha hızlı görüntü kıymetlendirmesi yapılabilecek, hedef yönetimi hızlanıp, kolaylaşacak.

Türk Hava Konuşlu Keşif Programı(TARP) çerçevesinde Aselsan ile UTC Aerospace Systems arasında 24 Aralık 2012'de imzalanan anlaşma altında Türk Hava Kuvvetleri için F-16C/D Blok 50 uçaklarında kullanılmak üzere dört adet DB-110 sayısal taktik keşif sistemi ile üç sabit ve taşınabilir görüntü kıymetlendirme yer istasyonu tedarik edilecek. Böylece keşif görevlerinin icrası F-16 Blok 50 uçaklarınca gerçekleşecek.

"KEŞİF BİR FİLO OLMAKTAN ÇIKIP GÖREV TİPİ OLACAK"

Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk, "Yapılan sözleşme diğer tüm hususları aynı kalacak şekilde F-16C/D Blok-50 uçaklarına entegre edilmek üzere yenilenmiştir. DB-110 podları ile Türk Hava Kuvvetleri sayısal keşif dönemine geçmiş olacaktır. Sayısal keşif kabiliyetinin kazanılması ile daha hızlı görüntü kıymetlendirmesi yapılabilecek, hedef yönetimi hızlanmış ve kolaylaşmış olacaktır. Sonraki dönem için keşif bir filo rolü olmaktan çıkıp bir görev tipi olarak icra edilecektir" dedi.

SAVAŞ PİLOTU UÇUŞ EĞİTİMİ DEĞİŞTİ

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, harbe hazırlık pilot eğitimi konseptini değiştirdi. Daha önce Konya'da F-5 uçakları ile verilen Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimi, T-38M uçakları ile İzmir 2. Ana Jet Üs Komutanlığında verilmeye başlandı. Ayrıca F-16 harbe hazırlık eğitimi ise artık modernize edilen F-16 PO-3 Blok 50 uçakları ve F-16 TGS ile veriliyor. Bu safhaya yönelik olarak T-38 uçaklarında eğitimlerini tamamlayan genç pilotların, fark eğitimlerini almadan harbe hazırlığa geçiş eğitimini aynı uçakta almaları neticesinde önemli zaman ve bütçe tasarrufu sağlandı. Komutanlık, teknolojik gelişmelere paralel olarak ve büyük oranda milli imkanlarla temin edilen sistemlerin entegrasyonu sonucunda uçuş eğitim sisteminde değişim ve dönüşüm süreci başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber