KİT'lerde çalışan personelin sorunları masaya yatırılacak

Çalıştayda KİT'lerde unvan standardizasyonu, ücret grupları ile istihdam edilen personelin sorunları ve istihdama ilişkin diğer konular tartışılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2014 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KİT'lerde çalışan personelin sorunları masaya yatırılacak

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, KİT Personeli Ücret Çalıştayı'nın düzenleneceğini belirterek, "Çoğunluğu enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolunda olmak üzere 17 KİT temsilcisinin de katılacağı çalıştay, sorunların çözümü açısından önemli olacaktır" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Tonbul, Memur-Sen Konfederasyonu olarak KİT'lerde çalışan personelin sorunlarını, Kamu Personeli Danışma Kurulu'na (KPDK) götürdüklerini ve sorunların çözümü noktasında yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Tonbul, Kamu İktisadi Teşebbüsü'nde (KİT) çalışan personelin maaş unsurlarının her yıl belirlenen ücret grupları için 'tavan' ve ücretler arasında yönetim kurulları tarafından 'unvan' bazında belirlendiği için bu eşitliğin sağlanamadığını belirtti.

Aynı ünvana sahip farklı KİT'lerde çalışan personelin, ücretleri arasında dengesizlikler olduğunu savunan Tonbul, bazı KİT'lerde tavan ücret baz alınarak maaşlar belirlenirken bazı KİT'lerde ise tam tersi temel ücrete göre belirlendiğini ifade etti.

Tonbul, KİT'lerde unvan ve ücret gruplarının yeniden belirlenerek konunun çözüme kavuşturulabileceği değerlendirmesinde bulundu.

"KİT Personeli Ücret Çalıştayı"nın düzenleneceğini bildiren Tonbul, "Çoğunluğu enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolunda olmak üzere 17 KİT temsilcisinin de katılacağı çalıştay, sorunların çözümü açısından önemli olacaktır" dedi.

-Temel ve tavan ücret sınırları görüşülecek

Buna göre, 21-23 Şubat'ta Nevşehir'de düzenlenecek çalıştaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı temsilcilerinin yanı sıra kamu görevlileri sendikalarının temsilcileri ve KİT temsilcileri katılacak.

Çalıştayda KİT'lerde unvan standardizasyonu, ücret grupları ile istihdam edilen personelin sorunları ve istihdama ilişkin diğer konular tartışılacak. Ayrıca kamudaki KİT'ler arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesi, unvan standardizasyonunun sağlanması, ücret grupları ile bunların temel ve tavan ücret sınırları görüşülecek konular arasında yer alıyor.

Ayrıca KİT'lerde çalışan sözleşmeli personelin başta atama ve yer değiştirme, yeni yayımlanan çerçeve yönetmeliği, izinler ve görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarıyla ilgili konuların da masaya yatırılması bekleniyor.

Çalıştay'da ortaya çıkan sonuçlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında mart ayında yapılacak Kamu Personeli danışma Kurulu'nda değerlendirilecek.

Çalıştaya katılacak kurumlar şöyle:

- Çay İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü

- Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

- Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü

- Elektrik Üretim A.Ş

- Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü

- Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü

- Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü

- Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü

- Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü

- Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü

- Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü

- Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. Genel Müdürlüğü

- Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü

- Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürlüğü

- Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber