Sezer: Kampüse kapalı kalmayın, halkla bütünleşin

Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ve devlet üniversitelerinin rektörlerini kabulünde ?kampüse kapalı kalmayın, halka bütünleşin' mesajı verdi.

53 devlet üniversitesinin rektörü Çankaya Köşkü'nde resepsiyona katıldı.

Cumhurbaşkanı Sezer'in gruplar halinde sohbet ettiği rektörler, üniversitelerin başta kadro ve maaş olmak üzere bazı sorunlarını anlattılar.

Cumhuriyet üniversitelerine özel bir değer verdiğini belirten Sezer, sorunlarla yakından ilgileneceğini vurguladı.

Sezer'in rektörlere mesajı ?kampüse kapalı kalmayın' oldu. Üniversitelerin bulunduğu şehrin sorunları ile ilgilenmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı "halkla bütünleşin, halkın üniversiteden yararlanmasını sağlayın" dedi.

Danıştay'a düzenlenen saldırının da sohbetlerde gündeme geldiği resepsiyonda Sezer, toplumsal refleksin cumhuriyeti koruma açısından kendiliğinden ortaya çıkmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı, vatandaşların Anıtkabir ve Kocatepe Camii'ndeki tepkilerini ?cumhuriyete sahip çıkma' anlamında olumlu bulduğunu belirtti.

Kokteyle ilişkin izlenimler

Kokteyl şeklinde gerçekleştiği belirtilen basına kapalı kabul, bir saat 15 dakika sürdü.

Kabulün ardından rektörlerin bazıları makam araçları, büyük bir kısmı ise otobüslerle Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Çankaya Köşkü çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, kabulde genel konular üzerinde durulduğunu söyledi.

''Cumhurbaşkanı'nın sizlere bir mesajı oldu mu?'' sorusuna Parlak, 'hayır' yanıtını verdi. Danıştay'a yapılan saldırı konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin bir soru üzerine ise Parlak, ''hayır. Hiç öyle şeyler konuşulmadı'' dedi.

'Vakıf üniversiteleri rektörlerinin neden davet edilmediği' sorusuna karşılık da Parlak, ''davet sahibi Sayın Cumhurbaşkanı olduğu için bizim herhangi bir şey sorma şansımız yok'' dedi.

Parlak, bundan sonra başka bir toplantı yapılıp yapılmayacağı yolundaki soruya ise ''Sayın Cumhurbaşkanı emrederse, biz geliriz'' yanıtını verdi.

Rektör Yücel Aşkın da katıldı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın ise ''Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuğu olduk. Çok mutlu olduk, onur duyduk. Özel birşey konuşulmadı'' dedi.

Çankaya Köşkü'nden ayrıldıktan sonra telefonla bağlantı kurulan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ise Sezer'in bütün masaları ziyaret ettiğini ve rektörlerin hatırını sorduğunu belirtti.

Masalarına geldiği zaman Cumhurbaşkanı Sezer'in kendisi ile de konuştuğunu ifade eden Aşkın, ''yakın ve sıcak davrandı. Olumlu bir toplantıydı. Tabii ki üniversiteler ile ilgili konular gündeme geldi'' diye konuştu.

Dönem sonunda yeni bir toplantı

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut da telefonla yöneltilen soru üzerine Sezer'in masalarına geldiğinde yaptıkları sohbete katıldığını söyledi.

Masalarında, Danıştay ve Cumhuriyet'e yönelik saldırılara tepkilerin konuşulduğunu söyleyen Akbulut, ''benim gördüğüm, Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki hassasiyeti ortadaydı. Cumhuriyete yönelik saldırılara toplumsal refleksten ve Cumhuriyete sahip çıkılmasından memnundu'' diye konuştu.

Akbulut, ''yeni bir toplantı olacak mı?'' sorusuna ise ''Sayın Cumhurbaşkanı bizim masadan ayrılırken 'dönem sonunda tekrar bir araya geleceğiz' dedi'' yanıtını verdi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber