Rektörler kaygılıyız mesajı verdi

Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 06:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, 53 devlet üniversitesi rektörü ile Türkiye'nin akademik camiada yol aldığı süreci ve son gelişmeleri değerlendirdi. Rektörler, Sezer'den 'daha fazla akademik özgürlük' talep etti; üniversitelerdeki kadrolaşma ve siyasi baskı ile ilgili şikayetlerini Sezer'e iletti.

Sezer de rektörlere, 'laik hukuk devletinin üniversite gençliğinin öncülüğünde korunacağı' mesajını verdi.

GÖREVİMİZ KORUMAK

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç başkanlığında dün Çankaya Köşkü'ne çıkan rektörler, yükseköğretim sistemiyle ilgili hükümetle yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Danıştay 2'nci Dairesi'ne yapılan saldırı, konuşmaların ana konusuydu. Rektörler, Sezer'e 'Görevimiz laik Cumhuriyeti korumak ve kollamak' mesajını iletti.

Yalnızca rektörlerle YÖK üyelerinin katıldığı ve kokteyl olarak yapılan yaklaşık 2 buçuk saatlik görüşmede, üniversitelerde yaşanan kadrolaşmalar da gündeme geldi. YÖK tarafından çalışmaları sürdürülen, strateji geliştirme çalışmalarıyla ilgili hazırlanan rapor Sezer'e sunuldu. Buluşmada Türkiye'nin bilim politikası üzerinde durulurken, TÜBİTAK Başkanı ve yönetim kurulunun hükümet tarafından belirlenmesinden duyulan rahatsızlık da Sezer'e iletildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber