Kışlada ölümde ihmal iddiası

Tuzla Piyade Okulu'ndaki denetlemede, engelli koşu sırasında can veren Uzman Onbaşı Gökhan Arslan'ın ölümünde ihmal olduğu öne sürüldü. İddiaya göre; denetlemede sağlık ekibi yoktu, görevli albay acil müdahaleyi geciktirdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Şubat 2014 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Kışlada ölümde ihmal iddiası

ERDOĞAN YAPIK

İstanbul Tuzla Piyade Okulu'nda Uzman Onbaşı Gökhan Arslan (26), uzman erbaş dönem kursu kapsamındaki denetlemede şehit düştü. Pentatlon olarak adlandırılan engelli koşu sırasında duvardan düşen Arslan'ın ölümünde ihmaller olduğu TBMM Genel Kurulu'na taşındı. Arslan, Isparta Yalvaç'a bağlı Ayvalı köyünde yaşayan çiftçi bir ailenin çocuğuydu. Aşçı oldu. Vatani görevinin ardından fikir değiştirdi. Uzman çavuş olmak için 23. Dönem Uzman Erbaş Kursu'na katıldı. 4 ay eğitim gördü. Genelkurmay Başkanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı denetiminde öldü.

'BIRAKIN KALKAR' DEDİ

İddiaya göre; geçen pazartesi başlayan ve 430 kursiyerin dahil olduğu denetleme yoğun bir tempoda yapıldı. Çarşamba günü atış taliminin ardından yemek ve dinlenme molası verilmeden pentatlona geçildi. Arslan pentatlonda, engelli duvara geldiğinde yere düştü. Bayılan Arslan'ın dili boğazına kaçtı. Sağlık ekibi yoktu. Denetleyen albay, yardım etmek isteyenlere "Bırakın kalkar" dedi. Ancak Arslan yerden kalkamadı. Arslan'ın cenazesi, otopsi için GATA Haydarpaşa Hastanesi ve Adli Tıp'a gönderildi. Ardından da cenaze, askeri törenle Isparta'da dün toprağa verildi.

EBEDİYETE TAYİN

Askeri savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, konuyu TBMM'ye taşıdı. Korkmaz, "Duyumlarımıza göre orada komutan müdahale ettirmiyor. 'Bırakın kalkar' diye. Çocuğun dili boğazına gittiği için vefat ettiği haberi alınıyor. Gerçekten büyük ihmal var" dedi. Emekli Uzmanlar Derneği, bir açıklama yaparak olayı "Cinayet gibi kaza" diye yorumladı. Arslan, öldüğü gün Facebook'ta tayin yerlerini gösteren tablo paylaşmış "Tayinler belli oldu. Ya şimdi nereyi seçeceğiz" diye yazmıştı. Arkadaşı Aykut Ayvalı da "Van'ı seç diyecektim sana, sense ebediyeti seçtin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber