23/05/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Cezayir'de temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Bouteflika ile biraraya gelecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- CHP Grup Toplantısı saat 13.00'te yapılacak.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu Toplantısı saat 15.00'te gerçekleştirilecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da saat 12.00'de, "Kadının Toplum İçindeki Rolünün Kuvvetlendirilmesi" konulu konferansın kapanış törenine, saat 14.00'te 'Sanat tedavi midir?' konulu panele katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Ankara'da saat 10.00'da, '2. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'na katılacak.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'da saat 15.30'da, Kosova Tarım, Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanı Tome Hajdaraj ile görüşecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 09.00'da Grand Cevahir Otel'de düzenlenecek olan 'Uluslararası Şeker Örgütü Konseyi'nin açılışına, saat 14.00'te de Güneşli Koçman Caddesi 37 numarada bulunan Çolakoğlu Plaza'nın açılışına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 10.30'da İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Gyger ile görüşecek.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara'da saat 11.30'da, Türkiye'deki son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- İşçi Partisi Genel Sekreteri Ferit İlsever, saat 11.30'da Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 12.00'de, Meslek Edindirme Kursları'na katılanların eserlerinden oluşan sergiyi açacak.
- Küba Ulusal Kahramanı Jose Marti'nin adı, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından saat 16.00'da düzenlenecek törenle bir sokağa verilecek.
- Ankara Üniversitesi tarafından saat 10.00'da '5. Japon Kültür Günü' düzenlenecek.
- Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Eğitim Sen tarafından Ankara'da saat 12.00'de, önümüzdeki günlerde düzenlenecek eylemlerle ilgili basın toplantısı düzenlenecek.
- Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Hayrullah Efendigil, saat 11.00'de Kazakistan Büyükelçiliği'nde, saat 12.00'de Özbekistan Büyükelçiliği'nde basın açıklaması yapacak.
- Emek Platformu Başkanlar Kurulu, saat 10.30'da Genel Sağlık Sigortası ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Türkiye Halk Bankası'nın 68. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ankara'da saat 18.30'da resepsiyon düzenlenecek.
- Armada Alışveriş Merkezi'nde, saat 19.00'da başlayacak 'Yunanistan Günleri' kapsamında Yunan Kostümleri Defilesi düzenlenecek.
- İstanbul Tabip Odası, saat 12.30'da Cağaloğlu'ndaki oda binasında, Sağlık Bakanlığı'nda kadrolaşma iddiaları konusunda bir basın açıklaması yapacak.
- 29-31 Mayıs 2006 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Uluslararası Tarihsel Süreç İçinde Türkiye'de Müzik Kültürü ve Müzik Müzesi Kongresi" ile ilgili basın toplantısı, saat 11.00'de Topkapı Sarayı Konferans Salonu'nda yapılacak. Toplantıya, kongrenin onursal başkanı Prof. Dr. Halil İnalcık da katılacak.
- Geleneksel Fatih Üniversitesi Bahar Şenlikleri, saat 11.00'de üniversite kampüsünde başlayacak.
- İstanbul Tabip Odası, 23 Mayıs 1980'de öldürülen Doktor Sevinç Özgüner'i, saat 19.00'da Tabip Odası'nda yapılacak törenle anacak.
- İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nde saat 10.30'da basın açıklaması yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------------

IULTCS Avrupa Kongresi
- Avrupa Deri Kongresi İstanbul'da gerçekleştirilecek. Deri Teknologları, Teknisyenleri ve Kimyacıları Derneği'nce (DETEK) organize edilen Uluslararası Deri Teknisyenleri ve Kimyacıları Dernekleri Birliği'nin (IULTCS) Avrupa Kongresi, 24-27 Mayıs 2006 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Avrupa Kongresi'ne katılacak uluslararası üne sahip akademisyen, kimyager ve teknisyenlerin, "Global Deri Endüstrisinin Geleceği için Yenilik ve Yeni Teknolojileri" tartışacağı kongrenin İUE toplantısı, saat 12.00'de Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde yapılacak.

İEİS'in basın toplantısı
- İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası'nın (İEİS), "Eşdeğer ilaç" konusundaki çalışmaları, EGA üyeliği ve bunun getirileri hakkındaki basın toplantısı saat 09.45'te Swissotel'de yapılacak. Toplantıya İEİS Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Genel Sekreter Turgut Tokgöz ve EGA Direktörü Greg Perry katılacak.

Eren Enerji kredi imza töreni
- Garanti Bankası ve Alman Kalkınma Bankası KfW tarafından, akışkan yataklı termik santral projesinde kullanılmak üzere Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'ye verilen kredinin imza töreni, saat 10.00'da Garanti Bankası Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek. Toplantıya Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Holding Enerji Bölümü Başkanı Emir Eren ve Alman Kalkınma Bankası KfW'nin Türkiye Temsilcilik Ofisi Direktörü Dr. Stefan Glock katılacak.

"Net-Milas Gayrimenkul ve Turizm Geliştirme Projesi"nin tanıtımı
- Ağaoğlu ve Net Şirketler Grubu olarak Türkiye'nin ve dünyanın en büyük turizm ve gayrimenkul yatırımlarından biri olacak "Net-Milas Gayrimenkul ve Turizm Geliştirme Projesi"nin tanıtılacağı toplantı, saat 10.00'da Çırağan Palace Kempinski'de yapılacak.

'Müzikli Söyleşiler, Divalar' konferansı
- Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi ve Andante işbirliğiyle hazırlanan 'Müzikli Söyleşiler, Divalar' konferansı saat 18.30'da Pera Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

KAGİDER'in toplantısı
- Kadın Girişmciler Derneği'nin (KAGİDER) kahvaltılı toplantılarının bu ayki konuğu, Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu (IFUW) Dünya Başkanı Griselda Kenyon olacak. Çeşitli Hayır Kurumları, Kaynak Sağlama Organizasyonları ve Meslek Örgütlerinde pekçok deneyimi olan Griselda Kenyon'un "IFUW ve Etkinlikleri" hakkındaki konuşmasını yapacağı toplantı, saat 09.00'da Divan Kuruçeşme Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ
---------------------------

Karadağ'daki bağımsızlık referandumu
- Karadağ'da bağımsızlık referandumunda "evet" sonucu çıkmasının yankıları sürüyor.

İtalya'da güven oylaması
- Romano Prodi'nin kurduğu yeni İtalya hükümeti için parlamentoda güven oylaması yapılacak.

Berlin'de sergi
- Almanya'nın başkenti Berlin'de 'Almanya'nın 2 bin yılı' konulu bir sergi açılacak.

ABD eski Dışişleri Bakanı Powell'ın İspanya ziyareti
- Colin Powell, İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos ile biraraya gelecek.

Ekonomik İşbirliği Konferansı başlıyor
- AB yıllık Ekonomik İşbirliği ve Geliştirme Konferansı, bakanlar düzeyinde katılımcılarıyla Paris'te başlıyor. Konferans 2 gün sürecek.

Viyana'da Avrupa-Akdeniz Sempozyumu
- Sempozyumda ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve medya ele alınacak. Sempozyum AB Dönem Başkanlığı'nı sürdüren Avusturya tarafından düzenleniyor.

Kosova'nın nihai statüsü görüşmeleri
- Viyana'da Kosova'nın nihai statüsüne ilişkin görüşmelere devam ediliyor.

Kıbrıs Rum Kesimi Genel Seçimleri
- Kıbrıs Rum Kesimi'nde genel seçimlerden AKEL Partisi'nin zaferle çıkmasının yankıları sürüyor.

Irak'ta hükümetin güvenoyu alması
- Irak Meclisi'nin, Başbakan Nuri El Maliki'nin sunduğu yeni "ulusal birlik" hükümetini onaylamasının yankıları sürüyor. Atama yapılmayan Savunma ve İçişleri Bakanlıkları'na ise önümüzdeki günlerde atama yapılması bekleniyor.

İran'da karikatür krizi
- İran Gazetesi'nde yayınlanan karikatür üzerine Azeriler ayaklandı. Ülkede protestolar sürüyor.

SPOR GÜNDEMİ
----------------------------

- Slovakya'da düzenlenen 2006 UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elit Turnuvası'nda mücadele eden U19 Milli Takımı, turnuvadaki son maçında ev sahibi Slovakya ile Trnava şehrindeki Antona Malatinskeho Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
- Beşiktaş'ın yeni transferi Hırvat kaleci Vedran Runje, saat 10.30'da Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek.
- Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'ne yükselecek 3. ve son takımın belli olacağı 2. Lig B Kategorisi play-off final maçında Pendikspor ile Eskişehirspor, saat 16.00'da Cebeci İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
- Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında Beşiktaş Cola Turka ile Efes Pilsen, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde saat 20.00'de karşı karşıya gelecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber