Danıştay saldırısında ibre Susurluk'a döndü

Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saldırının azmettiricisi diye sorgulanan Muzaffer Tekin'in Susurlukçu İbrahim Şahin ve Veli Küçük'le görüştüğü belirlendi. Şahin, tahliye olurken kolunda Tekin vardı...

 'Kızılelma'dan 'Sauna' çetesine, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'nden Türk Mukavemet Teşkilatı'na kadar birçok 'milliyetçi' örgütlenmeyle ilişkisi belirlenen Danıştay suikastçılarının son bombası ise Susurluk...

Cumhuriyet gazetesi ve Danıştay saldırılarının başrolündeki Alparslan Arslan'ı yönlendirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan eski yüzbaşı Muzaffer Tekin'in Susurluk soruşturmasının öne çıkan isimlerinden İbrahim Şahin ve Veli Küçük ile defalarca telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi. Tekin'in Şahin ile kol kola çekilmiş görüntüleri de ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesi ve Danıştay'a düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma gün geçtikçe 'derin'leşiyor. Suikastçıların sevk ve idaresindeki kilit isim olduğu iddiasıyla aranırken İstanbul Acıbadem Hastanesi'nde yaralı halde bulunan eski yüzbaşı Muzaffer Tekin'in, Susurluk hükümlüsü eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile ilişkisi ortaya çıktı.

Telefon trafiği
Ordudan 26 yıl önce atılan Tekin'in telefon defterinde, Küçük ile Şahin'in telefon numaraları bulundu. Telefon irtibatları incelemeye alınan Tekin'in, hem Küçük hem de Şahin'le defalarca karşılıklı telefon bağlantısı kurdukları tespit edildi. Herhangi bir dinleme söz konusu olmadığı için telefon görüşmelerinin içerikleri konusunda bilgi bulunmuyor.

Kol kola görüntüler
Kanal D'de de Tekin'in, Şahin'le ilişkisini yansıtan görüntüleri de yayımlandı. Kanal D Ana Haber Bülteni'nde yayımlanan 7 Ağustos 2002 tarihli görüntülerde yüzbaşı Muzaffer Tekin, tahliye olan İbrahim Şahin'in sol koluna girmiş halde görülüyor. Tekin, Şahin'e destek vermek için tahliye olduğu gün cezaevine gitti ve işlemlerin tamamlanmasından sonra kol kola cezaevini terk ettiler.


Çete kurmaktan mahkûm
Şimdi DYP Genel Başkanı olan Mehmet Ağar'ın Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde vekâleten Özel Harekât Daire Başkanlığı'na getirilen İbrahim Şahin'in Susurluk'taki trafik kazasında ölen firari hükümlü Abdullah Çatlı ile yakın arkadaş olduğu belirlenmişti. Şahin'in adı, İsrail'den satın alınan kayıp silah olayına da karıştı. Susurluk davasında çete oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Şahin, eski MİT görevlisi Korkut Eken'le birlikte 'Cürüm işlemek için çete oluşturmak ve bu çeteyi yönetmek' suçundan altı yıl ağır hapis cezasına mahkûm oldu. Yargılama sırasında geçirdiği trafik kazası nedeniyle 'hafızasını yitiren' Şahin, 7 Ağustos 2002'de sağlık durumunun cezaevinde yatmaya elverişliği olmadığı gerekçesiyle salıverildi.

Veli Küçük'ün adı ise, Susurluk soruşturmasında ciddi iddia ve belgelerle gündeme gelmişti. Çatlı ile defalarca telefon görüşmesi yaptığı tespit edilen Küçük, resmi olarak varlığı kabul edilmeyen JİTEM'in de kurucusu olarak tanınıyor. "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın kullandığı cep telefonu numarasının Küçük üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Aleyhindeki tüm suçlamaların Genelkurmay'ca reddedildiği Küçük, Ağustos 2000'de emekli edildi.

'Çuval geçirmesinler diye'
İntihar girişiminde bulununca polisin hastanede yakaladığı eski yüzbaşı Tekin, "Bu işlerle ilgim yok. Şerefli bir Türk askeriyim. Kimse başıma çuval geçiremez. Başıma çuval geçiremesinler diye intihar etmek istedim" dedi.

Soruşturmada, Ankara'daki saunacıları haraca bağlayan çeteye yönelik Küre Operasyonu'na da adı karışan eski Ata Ocakları Başkanı Ayhan Parlak da aranıyor. Parlak'ın, Küre'de gözaltına alınan eski başkomiser Tamer Topsakal'la bağlantısı ortaya çıkmıştı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber