Kamu taşıtlarında, Bakanlar Kuruluna yetki verildi

Askerlik kanununda yapılan düzenleme ile kamu taşıtlarının menşeini belirleme yetkisi, Bakanlar Kuruluna verildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Şubat 2014 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu taşıtlarında, Bakanlar Kuruluna yetki verildi

22 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6519 sayılı Kanunun 21. maddesi ile Taşıt Kanununda değişikliğe gidilmiştir. Önceki düzenlemede, bazı istisnalar haricinde yabancı menşeli araç alınamayacağı, yerli muhteva oranının yüzde 50'nin altında kaldığı araçların yabancı menşeli olarak tanımlanacağı hüküm altına alınmıştı. Ancak bu hüküm değiştirilmiştir. Yeni hüküm şu şekildedir:

İLGİLİ YENİ MADDE

MADDE 21 - 5/1/1961 tarihli ve 237 sayılı Taşıt Kanununun 10 uncu maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu Kanun kapsamında edinilecek taşıtların menşei, silindir hacimleri ve diğer niteliklerini belirlemeye ve sınırlamalar getirmeye Bakanlar Kurulu yetkilidir."

GEREKÇE:

237 sayılı Taşıt Kanununda yapılan değişiklik ile; bu Kanun kapsamında edinilecek taşıtların menşei, silindir hacimleri ve diğer niteliklerini belirleme ve sınırlamalar getirme konusunda Bakanlar Kuruluna yetki verilmiştir.

DEĞİŞİKLİK YAPILAN MADDENİN ESKİ HALİ

Bu Kanuna ekli (1) sayılı cetvelde belirtilenlerin (Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı hariç) emir ve zatlarına verilenler, (2) sayılı cetvelin birinci ve ikinci sırasında yer alanlar, güvenlik önlemli (zırhlı) araçlar ve koruma altına alınanlarla ilgili yönetmelik hükümlerine göre tahsis olunan araçlar dışında hibe dahil, her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli binek ve station-wagon cinsi taşıt edinilemez. Yerli muhteva oranı % 50'nin altında kalan taşıtlar yabancı menşeli sayılır. Bu oranı artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

MEMURLAR.NET AÇIKLAMASI:

Kamu kurumlarında makamalara tahsis edilecek araçların menşei (yerli, yabancı), silindir hacmi ve diğer niteliklerini Bakanlar Kurulu belirleyecek.

Bakanlar Kurulu sadece taşıtların niteliklerini belirlemekle kalmayacak aynı zamanda sınırlamalar da koyabilecektir.

bu kanun hükmü gereğince önümüzdeki günlerde, detayları belirleyen bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber