Meclis'e yolsuzluk ihbarları yağıyor. En fazla şikayet MEB'de...

Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin başı, son günlerde ihalelerdeki yolsuzluk iddialarıyla ağrırken, vatandaş da yolsuzlukları Meclis'e şikayet ediyor.

Bakanlıkların uygulamalarını şikayet eden vatandaşlar, usulsüz yapılan, suiistimal edilen uygulamalarla ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Meclis Dilekçe Komisyonu'na başvuran vatandaşlar, bakanlıklardaki yolsuzluk uygulamaları için gerekenin yapılmasını isteyerek, kurum ve kişileri ihbar ediyor. Vatandaşın iddiaları ise daha çok eğitim ve sağlık alanında yoğunlaşıyor.

Bozuk akaryakıt

Ankara Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan Mustafa Yüceoğulları, hizmet alımı ihalesinin, mal alım ihalesi olarak kabul edildiğini ve firmaya peşin olarak trilyonlarca lira ödendiğini bildirdi. Dilekçe sahibi, Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık kurumlarına bozuk akaryakıt verildiğini ve bozuk akaryakıt veren firmaya peşin ödeme yapıldığını, Sağlık Müdürlüğü'nün güvenlik hizmeti, ambulans, büro demirbaş malzemesi, bilgisayar ve server cihazı alımlarında yolsuzlukların yapıldığını belirterek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Meclis, dilekçede yer alan iddiaları Adalet Bakanlığı'na bildirirken, gelen cevabi yazıda, mevzuata aykırı bir durum olmadığı ifade edildi. Ankara İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Selahattin Şahin ve altı arkadaşı hakkında Ankara Valiliği'nce yapılan ön inceleme sonucunda, 'Ankara Sağlık Müdürlüğü'nce yapılan ihaleler ile mal ve hizmet alımlarında mevzuata aykırı durumla karşılaşılmadığı, menfaat temini ve kurum zararının söz konusu olmadığı' gerekçesiyle evrakın işlemden kaldırıldığı bildirildi. Konu ile ilgili takipsizlik kararı verilirken, Meclis Dilekçe Komisyonu'ndan dilekçe sahibine, 'Takipsizlik kararı verilmiştir. Meclis, başka bir işlem yapamaz' yanıtı iletildi.

En fazla şikayet MEB'de

Malatya'da oturan Genç Ufuklar da, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yemek ihalesinde usulsüzlük yapıldığını iddia ederek, şikayette bulundu. Komisyon, yaptığı çalışmalarda, idari işleyişte somut bir hukuka aykırılık saptanamadığını belirledi. Muğlalı Güner Günay da, Muğla Milli Eğitim Müdürü ve Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla şikayet etti. Kahramanmaraşlı Atilla Bakırcıoğlu da, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan haksız ve usulsüz uygulamaları ihbar etti. Ancak komisyon, dilekçe hakkında bir işlem yapılamayacağını bildirdi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber