IELTS kararına dava açıldı

Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) ÖSYM'nin İngiltere merkezli dil sınavı IELTS denkliğini iptal eden kararına karşı dava açtı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Şubat 2014 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
IELTS kararına dava açıldı

IELTS'e Türkiye'de yabancı dili geçemeyen bazı akademisyenlerin girerek doçentliklerini bu yolla aldıkları iddiaları ortaya atılmış ve bu iddialar üzerine ÖSYM sınavın denkliğini iptal etmişti.

VATAN'a konuşan ÖGEDER Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, karara karşı dava açtıklarını doğrulayarak, denklik nedeniyle mağduriyet yaşayıp dava açanlara da her türlü hukuki yardım da bulunacaklarını da açıkladı. Özkoçak, şöyle devam etti:

"Anayasa Mahkemesinin bir kararında 'Devlete ve hukuk düzenine güven konusunda yoğunlaşan görüşler genelde tüm normlar için geçerli olan bir durumdur. Ayrıklık koşulları bir yana bırakıldığında, genel kural, geriye yürümezliğin her norm için egemen bir özellik olduğudur. Hukuk Devleti'nin sağlamakla yükümlü olduğu hukuk güvenliği, kural olarak yasaların geriye yürütülmemesini gerekli kılar' denilmektedir. Gerekçesinde açıklanan 'İdareye güven' ve 'Önceden öngörülebilirlik' ilkesi uyarınca, 14.02.2014 tarihli Yönetim Kurulu kararının iptali istemiyle yargı yoluna başvuruldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber