EGM: Koordinatör Emniyet Müdürü ünvanı yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2014 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EGM: Koordinatör Emniyet Müdürü ünvanı yok

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bazı basın kuruluşlarında koordinatör emniyet müdürlerinin görevden alındığı şeklindeki haberlere ilişkin, "Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat yapılanmasında Koordinatör Emniyet Müdürü adıyla bir makam ve ünvan bulunmaktadır" açıklamasını yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın ve yayın organlarında, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde koordinatör müdür olarak görevlendirilen Polis Başmüfettişleri Fahri İnceçelikli ile Burhan Gümüş'ün görevlerinden alındığı şeklinde haberlere yer verilmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat yapılanmasında Koordinatör Emniyet Müdürü adıyla bir makam ve ünvan bulunmaktadır" denildi.

Açıklamada, "Haklarında haber yapılan Polis Başmüfettişleri Emniyet Genel Müdürlüğü teftiş kurulu yönetmeliğini 11. Maddesinin (i) ve ( m) bentleri gereğince; 'Personelin görev bilincini, yeterlilik ve başarı derecesini, eğitim ve disiplin durumunu, tutum ve davranışlarını, halkla ilişkilerini incelemek, araştırmak, ve değerlendirmek, bahse konu birimdeki görevlilere rehberlik etmek, yol göstermek, eğiticilik ve öğreticilik yapmak ayrıca gerektiğinde yürütülen iş ve işlemleri de denetlemek' üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Makamınca görevlendirilmişlerdir. Adı geçen Polis Başmüfettişleri görev bitimi 17 Şubat 2014 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılarak asli görevlerine dönmüşlerdir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber