Zeybekçi: Yerli otomobil için hazırız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Türkiye'nin yerli otomobil üretimine teknolojik olarak hazır olduğunu söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Şubat 2014 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zeybekçi: Yerli otomobil için hazırız

ERDİ YILMAZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İtalyan beyaz eşya üreticisi İndesit Company'nin Manisa'daki yeni fabrikasının açılışına katıldı. Manisa'da yerli otomobille ilgili açıklamada bulunan Zeybekçi, geçen yıl 400 bin civarında araç motoru ve aktarma organları ihraç edildiğini dile getirerek, 'Ülke olarak teknoloji olarak hazırız. Türkiye şu anda istediği anda yüzde 100 otomobilini üretebilir. Yerli otomobil derken Vatan- Millet-Sakarya namına, körü körüne söylemiyoruz. Kültür coğrafyamız anlamında da bakıyoruz, inşallah bu işi bir şekilde halledeceğiz' dedi.

400 BİN ADETLİK PAZAR

Zeybekci, Manisa'da yerli taksi üretiminin yapılması önerisi üzerine, Türkiye'deki taksilerin tek tip olması fikrini olumlu bulduğunu, 400 bin adetlik pazarın da yerli üretim için iyi bir başlangıç olacağını dile getirdi..

İNDESİT'TEN YENİ FABRİKA

İtalyan beyaz eşya üreticisi Indesit, Türkiye'deki 2'nci fabrikasını açtı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan ve toplam yatırım bedeli 35 milyon euro olan fabrika ekim ayında üretime geçecek. Yaklaşık 750 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrikada yılda 1 milyon 400 bin adet çamaşır makinesi üretilecek. Fabrikada üretimin yüzde 75'i başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışına satılacak.

20 yılda 150 milyon $ yatırım

Indesit Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Marco Milani, son fabrika ile birlikte 20 yılda Türkiye'deki toplam yatırımlarının 150 milyon euroya ulaştığını açıkladı. Indesit Company'nin İtalya, Portekiz, Rusya, İngiltere ve Ukrayna'da üretim ve satış rakamları ile liderliği kovaladığını anlatan Milani, şunları söyledi: 'Türkiye'deki pazar payımız yüzde 9'a ulaştı. 320 noktamız var ve istihdamımız bin kişiye ulaştı.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber