Başbakan'dan bakanlara 30 Mart yasağı

Her bakan 10 ilde seçim çalışması yapacak

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 27 Şubat 2014 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan'dan bakanlara 30 Mart yasağı

30 Mart yerel seçimlerini "milat" olarak ilan eden Başbakan Tayyip Erdoğan, teşkilatın yanı sıra Bakanlar Kurulu üyelerine de çeşitli görevler verdi. Bakanlar, 30 Mart seçimlerine kadar yurtdışı gezilerine çıkmayacak.

Kabine üyeleri, sorumluluklarına verilen 10 ilde seçim çalışması yapacak. Bakanlar, 50'ye yakın ilde de adaylara destek verecek. Anketlerde sonuçları kritik çıkan bazı şehirler için milletvekillerine ise Ankara'ya gelme yasağı getirildi. Vekiller 30 Mart'a kadar kendi şehirlerinde kalacak.

DÖNÜŞÜMLÜ

AK Parti hükümeti, TBMM tatile girmeden önce, MİT, dershaneler ve demokratikleşme paketi gibi kritik yasal düzenlemeleri çıkarma kararı da aldı. Başbakan Erdoğan da milletvekillerine dönüşümlü olarak Meclis çalışmalarına katılma talimatı verdi.

Erdoğan, milletvekillerinin yanı sıra 4 başbakan yardımcısını ve 21 bakanı da belediye seçimleri öncesi görevlendirdi. Bakanlar özellikle 30 büyükşehir ve anketlerde kritik olan illerde seçim propagandası yapacak. Kabine üyeleri küçük çaplı mitinglerle seçmenlerle bir araya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber