Miras kavgası camiyi satılığa çıkardı

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde kardeşler arasındaki anlaşmazlıktan dolayı Balcı Köyü Sıddıklar Mahallesi Camii mahkeme kararıyla satışa çıkarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2014 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Miras kavgası camiyi satılığa çıkardı

Sıddıklar Mahallesi'ndeki caminin arsası 25 sene önce Hasan Zengin tarafından köye bağışlandı. Arsaya köy halkının desteğiyle cami yaptırıldı. Hasan Zengin'in vefat etmesi üzerine iddialara göre iki çocuğu miras konusunda anlaşamadı. İki kardeş babalarından kalan yerleri almak için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Hasan Zengin'in 25 yıl önce köye bağışladığı şu an üzerinde cami bulunan arsayı da 42 bin TL'ye satışa çıkardı. Caminin satılmasını istemeyen köylüler yetkililerden yardım istedi.

Hasan Zengin'in oğlu Mehmet Zengin de konuyla ilgili şunları söyledi:

"Kardeşlerimin kendi aralarında anlaşamaması yüzünden biz mağdur olduk. Cami ve yerlerimiz satışa çıktı. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Bu satışların bir an önce durdurulmasını istiyorum. Caminin ve yerlerin mahkemesi 5 yıldır devam ediyor. Kandıra Sulh Ceza Mahkemesi yerlerin tamamını satışa çıkardı. Bu yerlerin içinde cami de var. Bu caminin arsasını babam köye bağışlamıştır. Ama mahkeme bu arsayı ve camiyi satışa çıkardı. Benim babamın mezarında kemikleri sızlıyor."

Köy halkından Nurettin Zeren de, 1985 yılından beri kadrolu imamları olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu caminin satılmasını istemiyoruz. Mağdur durumdayız. Bu olayı müftülüğe söyledik. Müftülükte bize bir şey demedi. Bu iki kardeşlerin anlaşamaması yüzünden bu cami satılığa çıkmış. Biz camimizin satılmasını istemiyoruz. Biz 25 senedir burada ibadet ediyoruz. Devletten bu konuda yardım bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber