461 memura kuş gribi ikramiyesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2006 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kuş gribi ile mücadelede gösterdikleri olağanüstü gayretler nedeniyle, 461 bakanlık personeline, birer maaş tutarında ödül verdi.

Mevzuat gereği bakanlık personelenin ancak yüzde 1'ine maaş ödülü verebilen Bakan Eker, mücadelede etkin görev alan diğer personele de teşekkür yazısı gönderdi. Birer maaş ikramiyeye layık görülenlere, ödemelerin bu ay yapıldığı belirtiliyor.

Türkiye tavukçuluk sektörünü ciddi anlamda etkileyen, turizmi bile olumsuz etkileyen kuş gribi salgınında en son vaka, 31 Mart'ta görüldü. Bu tarihten beri yeni olaya rastlanmazken, tüm mihraklarda hastalık söndürüldü, aktif mihrak kalmadı.

Salgın sırasında, 48 ilde 202 mihrakta köy tavuklarında, 18 ilde 32 vaka yaban kuşlarında tespit edilmişti. Salgından ülke genelinde 53 il etkilenmiş, toplam 2 milyon 526 bin 503 adet muhtelif kanatlı hayvan itlaf edilmişti

Ülke genelinde köy tavuklarına ve ticari işletmelere yönelik olarak aktif tarama programları devam ediyor. Hastalıkla ilgili gelişmeler uluslararası kurum ve kuruluşlara düzenli olarak bildiriliyor.

Türkiye'nin kuş gribinden ari ülke olması için, 6 ay süreyle yeni vakaya rastlanmaması gerekiyor. Ancak bazı hastalıklarda yerel düzeyde arilik de uygulanabiliyor.

Kuş Gribi hastalığı ile aktif olarak mücadele eden, hastalığın kontrol altına alınarak, söndürülmesinde olağanüstü gayret ve çalışmalarda bulunan, Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, bakanlık il

ve ilçe müdürlükleri ve veteriner kontrol ve araştırma enstitüsü

müdürlüklerinde görevli, başta veteriner hekimler olmak üzere toplam 461 personele, moral gücünün artırılması ve çalışmalarının motive edilmesi amacıyla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, Bakan Mehdi Eker tarafından bir maaş tutarında ödül verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber