Erdoğan: Danıştay saldırısının arkasından ihanet çetesi çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2006 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştaya yapılan saldırının Türkiye'nin huzurunu sabote etmeye yönelik kanlı bir komplo olduğunu belirterek, "Saldırının arkasından bir ihanet çetesi çıktı" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında, "AK Parti iktidarı olarak bizden erken seçim kararı bekleyenler boşuna heveslenmesinler. Türkiye'nin erken seçim derdi yoktur" diye konuştu.

DANIŞTAY'A SALDIRI

Danıştay'a saldırının artık hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde, Türkiye'nin huzurunu sabote etmeye yönelik kanlı bir komplo olduğunu kaydeden Erdoğan, olayın bütün boyutlarıyla Hükümetin takibinde olduğunu söyledi.

Hiçbir karanlık nokta kalmayıncaya kadar olayı takip edeceklerinden herkesin emin olmasını isteyen Erdoğan, partisinin literatüründe "öteki" diye bir kavram bulunmadığını kaydetti.

Milletin birlik ve beraberliğini psikolojik duvarla bölmek, milleti farklı kutuplara çekmek isteyenlerle yollarını baştan ayırdıklarını vurgulayan Erdoğan, "Milletle kalbi bağlarımızı zayıflatacak çabalar, boşa çıkacaktır. Türkiye'yi, halkımızı bir bütün olarak kucaklıyoruz. Hiçbir gerilimin tarafı değiliz, hiçbir gerilimin tarafı da olmayacağız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, hep uzlaşı arayışı içinde olduklarını, aklın yolunu takip ettiklerini; bundan sonra da yollarına bu şekilde devam edeceklerini bildirerek, cumhuriyetin, devletin temel ilkelerine, adalete, hukuka yürekten bağlı olduklarını, herkesten de bunu beklediklerini söyledi.

Erdoğan, Danıştaya yönelik saldırıyla kanlı komplonun arkasından "bir ihanet çetesinin çıktığını" bildirerek, bu çetenin hedefinin, Türkiye'deki istikrar, huzur, kalkınma olduğunu kaydetti.

ERKEN SEÇİM

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bunu lütfen iyi kaydedin" diyerek, "AK Parti iktidarı olarak, bizden erken seçim kararı bekleyenler boşuna heveslenmesinler" dedi.

Toplantı salonundaki partililer, Erdoğan'ın bu sözlerini, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganı atarak uzun süre ayakta alkışladı.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin erken seçim derdi yoktur. Bu ülkede erken seçim talebinde bulunanlar, geçmiş alışkanlıklarının yeniden tezahürünü istiyorlar. Biz o alışkanlıkların aktörü değiliz, hiçbir zaman da o alışkanlıkların aktörü olmadık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber