Adliyede hakimlerden 'Ağır' toplantı

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen son demokratikleşme paketi ile Türkiye’de ‘Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM) ve Terör Mahkemesi’ devri kapandı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Mart 2014 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adliyede hakimlerden 'Ağır' toplantı

DAMLA GÜLER

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen son demokratikleşme paketi ile Türkiye'de 'Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM) ve Terör Mahkemesi' devri kapandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yasayı onaylar, Resmi Gazete'de de yayınlanırsa, ÖYM ve Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile yetkilendirilmiş mahkemelerin elindeki tüm dosyalar Ağır Ceza mahkemelerine devredilecek.

Bu yeni dönem, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görevli ağır ceza mahkemesi hakimlerini korkuttu. Yüzlerce dosyanın yükü altında ezilen hakimler bir de ÖYM ve TMK mahkemelerinden gelecek dosyalar yüzünden ne yapacaklarını şaşırdı. ÖYM'lerde 10 yıldır süren davaların gönderileceği hakimler "kaç yıllık dosyalara sıfırdan nasıl bakacağız" diye isyana başladı. Adliyede ağır ceza hakimlerinin geçtiğimiz günlerde bir araya gelip "ne yapacağız" toplantısı düzenledikleri ve yeni uygulamaya bir formül bulunması için imza toplayıp TBMM'ye göndermeyi de planladıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber