4 lira 90 kuruşluk kart beraatı

İndirimli kartı ile 4 kişiyi turnikeden geçirerek İstanbul Ulaşım AŞ’yi 4 lira 90 kuruş zarara uğrattığı iddiasıyla yargılanan özel güvenlik görevlisi Sinan Yalçın beraat etti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Mart 2014 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 lira 90 kuruşluk kart beraatı

İSTANBUL Ulaşım AŞ avukatları Esenler Otogarı'nın metrosunda çalışan özel güvenlikçi Sinan Yalçın'ın 4 yolcuyu kendi kartını okutarak turnikeden geçirdiğini iddia etmiş, şikayette bulunmuştu. 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın dünkü duruşmasına sanık Sinan Yalçın katılmazken taraf avukatları hazır bulundu.

'KAMU ZARAR GÖRDÜ'

Geçen duruşmada savunmasını yapan Sinan Yalçın, İstanbul dışından gelen yolculara yardımcı olmak için kendine ait kartıyla geçiş yaptırdığını söyleyerek, "Ticari amaçlı hareket etmedim" demişti. Yalçın'dan şikayetçi olan Ulaşım AŞ'nin avukatı Ahmet Yasin Sinop, suçun nitelikli olması nedeniyle davanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesi yolundaki talebini içerir dilekçesini tekrar ettiklerini belirterek, "Sanığın kastı para kazanmaktır. Bu nedenle kamu zarar görmüştür" dedi.

KÖTÜ NİYET YOK

Duruşma savcısı Hüseyin Polatcan, "Sanık başka bir şirkette çalışmaktadır. Ulaşım AŞ ile sanık arasında hizmet sözleşmesi bulunmamaktadır. Bu nedenle hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma suçu oluşmamıştır" diyerek beraat talep etti. Yargıç Mustafa Yener Ulak, yüklenen suçun Yalçın tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verdi.

7 yıla kadar hapsi istendi

İSTANBUL Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, geçen yıl 3 Mart'ta Sinan Yalçın'ın başka ilden İstanbul'a gelen ve nereden jeton alacağını bilemeyen bazı kişilere kendisine ait indirimli kart ile geçiş yaptırdı. İstanbul Ulaşım AŞ, güvenlik görevlisi Sinan Yalçın'ın bu şekilde 4 kişiyi kendi kartı ile turnikeden geçirdiğini ileri sürerek, usulsüz geçişlerle şirketin 4 lira 90 kuruş zarara uğradığını ileri sürmüştü. Yalçın hakkında "görevi kötüye kullanmak"tan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber