Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yer değiştirme duyurusu

Yer değiştirmeye tabi personelin atanma taleplerine yönelik tercihlerini yapacağı "e-Tercih Uygulaması" programı güncellenerek Bakanlık İntranet ortamında "e-Atanma Talep Programı" linkinde paylaşıma açılmış bulunmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mart 2014 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yer değiştirme duyurusu

T.C.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Personel Dairesi Başkanlığı

Sayı :15444620-903.07.05/

Konu : 2014 yılı yer değiştirme işlemleri

Bakanlığımız Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Duyuru ve başvuru şekilleri" başlıklı 23. maddesinde;

Yer Değiştirme Suretiyle Atanma İstek Formu'nun doldurulması yönünde Personel Dairesi Başkanlığınca bölge müdürlüklerine duyuru yapılacağı, formların elektronik ortamda istenmesi durumunda, paylaşıma açılacak bilgisayar programının kullanım yetkileri ve veri giriş usulleri ile atama yapılacak yerlerin sayısal kontenjanı Başkanlıkça aynı duyuruda belirtileceği, ayrıca hizmet puanlarının ilgili personelce görülebileceği güvenli bir elektronik paylaşım ortamı oluşturulacağı,

Bu duyuru üzerine, yer değiştirmeye tabi tutulacak personel ile mazeretleri nedeniyle tercihte bulunacak personelin Ek-4 formu doldurarak, varsa özür belgeleriyle birlikte bağlı bulundukları bölge müdürlükleri kanalıyla en geç Mart ayının sonuna kadar Başkanlığa gönderecekleri,

Diğer taraftan, anılan yönetmeliğin 9. maddesinde; yer değiştirme işlemlerinin Haziran ayının sonuna kadar sonuçlandırılacağı,

Hüküm altına alınmıştır.

Belirlenen süreç içerisinde sistemin hızlı ve etkin bir şekilde işleyişinin sağlanabilmesi açısından, ilgili birimlerce ve yer değiştirme suretiyle atamaya tabi personelce uyulması gereken kuralların ve yapılması gereken işlerin ayrıntılı bir şekilde açıklamasına gerek duyulmuştur.

Yer değiştirmeye tabi personelin, 10. madde çerçevesinde Ek-3 "Hizmet Puanı Tespit Formu" ile otomatik olarak PERSON programınca hesaplanan hizmet puanları ve çalışma süreleri belirlenmiştir. Hizmet puanına göre unvan bazında Bakanlık sıralaması, hizmet bölgesi çalışma süresine göre de unvan bazında bölge müdürlüğü sıralaması, Bakanlık İntranet ortamında paylaşıma açılmış bulunan "e-Atanma Talep Programı" linkinde yer alan Ek-4 "Yer Değiştirme Suretiyle Atanma İstek Formu"nda sadece ilgili personelin görebileceği şekilde oluşturulmuştur.

Ayrıca, intranet ortamında "e-Atanma Talep Programı" linkinde yer alan "Kontenjan Tablosu" başlığı altında birim tasnifli tablolar halinde ilgili personelin bilgisine sunulmak üzere ilan edilmiştir.

Kontenjan tespitinde; taşra ve döner sermaye teşkilatında yer alan ortak unvanlar (Şef, Memur, V.H.K.İ., Bilgisayar İşletmeni) ayrı ayrı değerlendirilmiştir. Örneğin taşra teşkilatı kadrosunda görev yapan Memur sadece taşra teşkilatı, döner sermaye teşkilatında görev yapan Memur ise sadece döner sermaye teşkilatı kontenjanında tercih yapabilecek ve durumuna uygun yerlere atanabilecektir.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri için belirlenen kontenjanlar aynı memuriyet mahallindeki Gümrük Müdürlüğüne eklenmiş olup, atanacaklar arasında yer alan adli kolluk görevlileri belirlenerek anılan birimlerde görevlendirileceklerdir.

Diğer taraftan, söz konusu yönetmeliğin 8. maddesinin (1). fıkrası (a) bendinde yer alan "...Beşinci bölge hizmetinin iki yılını dolduranlar, hizmet gerekleri ve talepleri halinde, bu hizmet bölgesinin kalan çalışma süresi daha sonra tamamlattırılmak kaydıyla, başka hizmet bölgelerine atanabilirler." hükmü, 2014 yılı yer değiştirme döneminde uygulanmayacaktır.

Ayrıca, Yer Değiştirme Kurulunca uygun görülmesi durumunda,

- Yönetmeliğin 8. Maddesinin 8.fıkrasına göre, emeklilik hakkını kazanmış olanlar ile 2015 yılının Eylül ayı sonuna kadar kazanacak olanlar; dilekçelerini ve emeklilik formunu doldurarak (20 Mayıs'a kadar) Personel Dairesi Başkanlığına göndermeleri halinde yerlerinde bırakılabileceklerdir. Ancak, hizmet süreleri dolu olması nedeniyle e-tercih ortamında normal tercihlerini de yapacaklardır.

-Yönetmeliğin 20 nci madde hükümlerine göre yer değiştirme suretiyle atanılamayacak yerlerde görev yapan personel, halen görevli bulunduğu hizmet bölgesi içinde kalmak kaydıyla ve tercihleri de alınarak, anılan madde hükümleri çerçevesinde başka hizmet alanlarına atanacaklardır.

-Yönetmeliğin Geçici 2. maddesi 2. fıkrasının son cümlesine göre bu yönetmeliğin yürürlüğünden önce tabi olduğu hizmet bölgesinin çalışma süresi eksik olanlar bu sürelerini bulundukları yerde tamamladıktan sonra, aynı hizmet bölgesi içinde başka bir hizmet alanına, başka hizmet alanı bulunmaması halinde başka hizmet bölgesine atanacaklardır. Bu durumda olanlar e-tercih ortamında normal tercihlerini yapacaklardır.

Tercihlerin yapılmasını müteakip Personel Dairesi Başkanlığınca incelenip, taleplerle ilgili gerekli yazışmalar yapılarak, 22. madde kapsamında yapılacak değerlendirmelere esas olmak üzere Kurulun gündemine alınacaktır.

Kurul kararlarına bağlı olarak, sağlık ve eş durumu, tüm hizmet bölgelerinde çalışma sürelerini dolduranlar, hizmet bölgesi içi yer değişikliği, 5. bölgede kalma veya bu bölgeye atanma, x-ray operatörleri, dedektör köpek idarecileri-gemi arama eğiticileri, bölge amiri, araştırmacı (640 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile atanan), müdür yardımcısı ve üstü unvandakiler; e-atama kapsamına dahil edilmeyerek taleplerine uygun olarak atama, yerinde bırakma veya hizmetin gereği yer değiştirme durumları da karara bağlanacaktır.

Halen görev yaptığı hizmet bölgesinde çalışma süresini dolduranlardan, yukarıda belirtilenler kapsamında talepte bulunup da, talepleri Kurul tarafından uygun görülmeyenler ile Geçici 2. maddenin 1.fıkra hükmünden yararlanma talebinde bulunmayan veya talepte bulunup da şartları taşımayan personel, 22. maddenin ikinci fıkrası gereğince Kurulun denetim ve gözetiminde bilgisayar ortamında e-atama yoluyla yer değiştirmeye tabi tutulacaktır.

Buna göre;

A- BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLER;

1- Bölge müdürlükleri, tüm personele gerekli duyurunun yapılması ve 2014 yılı atama döneminde yer değiştirmeye tabi tutulacak personelin İntranet "e-Atanma Talep Programı" elektronik adresinden tercih yapmalarına yönelik güvenli bir ortamın sağlanmasından öncelikle sorumlu olup; bu duyuru tüm personele imza karşılığı tebliğ edilmelidir.

2- İlgili personelce bölge müdürlüğüne sunulan imzalı "Yer Değiştirme Suretiyle Atanma İstek Formu" çıktılarından;

- Ekinde sağlık ve eş durumu mazeretlerine dayanak teşkil eden bilgi-belge bulunan formlar ile 25. Madde kapsamında talepte bulunanlar, 8. Maddenin 2. Fıkrası kapsamında tüm hizmet bölgelerini dolduranlardan talepte bulunanlar ve 8.maddenin 3. Fıkrası kapsamında talepte bulunanlar; var ise taleplerine ilişkin gerekçelerini belirten dilekçelerini, ekleriyle birlikte en geç 01 Nisan 2014 tarihi mesai bitimine kadar Başkanlığa intikal ettirilecek,

- Bunların dışında kalan ve e-tercih uygulamasına dahil edilerek sistemden kayıt numarası almış olan formlar Personel Dairesi Başkanlığına gönderilmeyecek, bölge müdürlüklerinin personel birimlerinde, gerektiğinde başvurulmak üzere saklanacaktır.

3- Özellikle eş ve sağlık durumuna ilişkin sağlık raporları ve eş durum belgelerinin, Yönetmelik hükümlerine uygun ve 2014 yılı tarihli olmasına dikkat edilecek, Kurulca değerlendirmeye alınabilmesi açısından, yeniden yazışmalara meydan vermeyecek şekilde kontrolü yapılarak eksiklikler giderildikten sonra gönderilecektir.

Öte yandan, 12. maddenin dördüncü fıkrasında yer alan "Özürlerine ilişkin yeni tarihli bilgi ve belgeleri göndermeyenlerin özür hallerinin ortadan kalktığı kabul edilerek, buna göre işlem yapılır." hükmü hususunda olası mağduriyetlerin yaşanmaması bakımından personelin bilgilendirilmesi gerekmektedir.

B- PERSONELCE YAPILACAK İŞLER;

1- Yer değiştirmeye tabi personelin atanma taleplerine yönelik tercihlerini yapacağı "e-Tercih Uygulaması" programı güncellenerek Bakanlık İntranet ortamında "e-Atanma Talep Programı" linkinde paylaşıma açılmış bulunmaktadır. Anılan adres sadece Yönetmelik kapsamındaki personel tarafından kullanılabilecek olup, kapsam dışı personel talepleri bugüne kadar olduğu gibi matbu form veya yazılı dilekçelerle yapılabilecektir.

2- Yer değiştirme suretiyle atamaya tabi olanlardan, 30.09.2014 tarihi itibariyle halen görevli bulunduğu bölgedeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayacak olanlar ile yasal mazeret ve istisnalara dayalı talepleri olanlar da dahil olmak üzere kapsama giren tüm personelin, bugüne kadar almış oldukları giriş şifreleri aynen geçerli olmakla birlikte, şifresini unutanlar için tasarlanan "Şifremi Unuttum" linki kullanılarak "Hatırlatma Sorusu"na verilecek doğru cevaba göre aynı ekranda unutulan şifre temin edilebilecektir.

-Giriş yapılamaması, şifre alınamaması, hatırlatma sorusu cevabının hatırlanamaması veya şahsi bilgilerde hata görüldüğünde Personel Dairesi Başkanlığı veya ilgili personel birimleri ile hızlı bir şekilde irtibata geçilerek sorun çözülecek veya kayıtlardaki bilgilerin doğruluğu teyit ettirilecektir.

3- Bilgilendirme ekranında yer alan "Hizmet Puanı Detayı" butonu kullanıldığında Ek-3 form içeriğine göre hesaplanan puanlar detaylı görülebilmektedir. Sadece hizmet süresi ve hizmet puanına itirazı olanlar için hazırlanan "İtiraz Kutusu" kullanılarak itiraza konu hususların gerekçeleriyle birlikte kutucuğa yazılması halinde, itirazlar Personel Dairesi Başkanlığınca değerlendirilerek, ilgiliye geri dönülmeksizin var ise gerekli düzeltmeler yapılacaktır. Bilgilendirme ekranında ayrıca atamaya tabi tutulma sırası açısından önem arz eden hizmet sürelerine göre bölge müdürlüğü sıralaması ile hizmet puanına göre Bakanlık sıralamasının yanında eş ve nüfus bilgileri de, Mernis'ten alındığından sistem tarafından ekranda otomatik yer almaktadır.

Ancak, memurun ve eşinin nüfusa kayıtlı olduğu yer değişikliği varsa, daha önce nüfusuna kayıtlı olduğu il ve ilçe bilgisi personel tarafından "ÖNCEKİ" kutucuğuna çoktan seçmeli olarak girilecektir.

4- "Tercih Ekranı"na;

- 2014 yılı yer değiştirme döneminde halen görevli bulunduğu bölgede zorunlu çalışma sürelerini

tamamlayıp mazereti olmaksızın yer değiştirmeye tabi tutulacaklar,

- Sağlık ve eş durumu mazereti bulunanlar,

- 4 ve 5. hizmet bölgelerinde görev yapanlardan, çalışma süresini doldurmuş olmalarına rağmen 8. maddenin 7. fıkrası kapsamında yerinde kalmayı kabul edenler,

- 8. Maddenin 3. fıkrası kapsamında, halen görev yaptığı hizmet bölgesinde çalışma süresinin en az yarısı kadar çalışıp aynı hizmet bölgesine dahil başka bir hizmet alanına atanma talebinde bulunanlar,

- 20. Madde kapsamında atanacaklar,

- 25. Madde kapsamında 5. hizmet bölgesinde fazla çalışma veya bu bölgede fazladan kalma talebinde bulunanlar,

- Geçici 2. maddenin 1. fıkrası şartlarını taşıyıp, yerinde kalma talebinde bulunanlar,

Erişebilecek, sayılan şartlardan hiçbirini taşımayanlar tercih ekranına erişemeyeceklerdir. Gerekli şartları haiz olanlar bilgilendirme ekranında durumlarına uygun seçeneği (2014 yılı yer değiştirme döneminde çalışma süresini doldurup mazeretsiz atamaya tabi tutulacaklar direkt girecektir) işaretleyip, "Devam" butonu ile "Tercih Ekranı"na erişeceklerdir. Belirtilen şartları taşıdığını düşünüp sisteme giriş yapamayanlar en hızlı şekilde Personel Dairesi Başkanlığı ve ilgili personel birimleri ile irtibata geçeceklerdir. Şartları taşımadığı halde, tercih formuna ulaşmak amacıyla yanıltıcı bilgi ile giriş sağlayanlar hakkında 24. madde gereğince işlem yapılacaktır.

5- Tercihler, dolu olan hizmet bölgeleri dışındaki, belirlenen kontenjana göre sadece atanabileceği yerler şeklinde belirtilen birimler arasından yapılabilecektir. Sistem, 3 bölge müdürlüğü ve 7 bağlantı idare tercihi yapılabilecek şekilde tasarlanmış olup, farklı sayıda girişe izin verilmeyecektir. Ancak, bölge müdürlüğü merkezinde görev yapan Bölge Müdür Yardımcısı, Personel Müdürü, Şube Müdürü, Laboratuar Müdürü, Mühendis (Laboratuarda görev yapan), Kimyager ve Laborant unvanları için böyle bir kısıtlama bulunmamaktadır.

6- Durumlarının, Yönetmeliğin 8/7 fıkrası, 12, 25 ve Geçici 2. maddenin 1. Fıkrasından herhangi biri kapsamına girdiğini düşünmeleri nedeniyle tercih formunda bu maddelerle ilgili yer alan seçeneklerden "evet" şıkkını işaretleyip tercihlerini de buna göre yapanlardan, talepleri Kurulca uygun görülmeyen çalışma süresi dolu personelin atamaları, e-atama yoluyla yapılacaktır. Dolayısıyla, mazerete dayalı talepte bulunanların mazeretlerinin kabul görmemesi ihtimaline karşın atanmak istedikleri idareleri de tercih etmeleri personelin yararına olacaktır. Zira, mazeretlerin kabul görmemesi durumunda mazeretleri dışında başka tercih yapmayanların hizmet puanı üstünlükleri tek başına kazanılmış bir hak teşkil etmeyecektir.

7- 8. Maddenin 1 ve 3. fıkralarına göre tercih yapanlardan, şartları taşımayanlar veya hizmet birimlerinin ihtiyaç durumuna göre atamaya tabi tutulmayanlara yazı ile geri bildirimde bulunulmayacaktır.

8- Sisteme giriş yaparak tercihlerini yapan personel, "Kaydet" butonu ile geçici kayıt işlemini gerçekleştirmesini müteakip gelecek olan atanma istek formunun son durumunu gösterir "Rapor- Döküm Ekranı"nda, "Kesin Kayıt" butonuna basıldığında gelen "evet" seçeneği ile işlem onaylanacak "hayır" seçeneği ile de daha sonra aynı usulle tercihlerinde değişiklik yapılmak üzere talepler geçici kayıt altına alınacaktır. Eğer tercihler netleşmiş ise "evet" seçeneği akabinde gelen "aç", "kaydet", "iptal" penceresinde isteğe göre "aç" butonu tıklandığında atanma istek formu yazdırılmak üzere ayrı bir pencerede açılacak, "kaydet" butonu tıklandığında ise atanma istek formu şahsi bilgisayara kaydedilebilecektir. Personel her iki şekilde de döküm alınabilen formu yazdırıp imzaladıktan sonra varsa ekleriyle birlikte birimine teslim edecektir.

Kesin kayıt yapılmadığı sürece, "çıkış butonu" ile uygulamadan çıkılabilecek, 31 Mart 2014 tarihi saat 24.00'e kadar aynı usülle tekrar giriş yapıp "Güncelle" butonu kullanılarak tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Ancak, "Kesin Kayıt" butonu ile işlem onaylanıp, döküm alınan formun imzalanarak idareye verilmiş olması halinde tercih değişikliği mümkün olmayacaktır.

9- 31 Mart 2014 tarihi saat 24.00'e kadar elektronik ortamda "Kesin Kayıt" işlemi yapılan tercihler dışındaki talepler dikkate alınmayacaktır.

10- Aynı anda 300 personelin sisteme girişi mümkün olup, bu sayının aşılması durumunda zaman zaman kesinti meydana gelebileceğinden, bu durumla karşılaşıldığında sistemden çıkıp bir müddet sonra tekrar giriş yapılabilecektir.

C- MERKEZ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLER;

11. maddenin 2. fıkrası gereğince, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, en geç 20 Mayıs 2014 tarihine kadar halen Narkotik-Dedektör Köpek İdareciliği, X-Ray Operatörlüğü ve Gemi Arama Eğiticiliği görevlerini yürüten gümrük muhafaza personeli ile ilgili bilgileri isim listesi halinde Kurulun gündemine alınmak üzere Başkanlığa gönderecektir.

Tüm elektronik ortam bilgilerinin doğruluğu hususunda Başkanlık kayıtları esas alınacak olup, uygulamaya yönelik her türlü tereddütlerde Başkanlık ile irtibata geçilecektir.

Diğer taraftan, merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatlarında görev yapan ve yer değiştirme suretiyle atamaya tabi olmayan personelden atanma talebinde bulunanların atanma talep dilekçeleri de 2014 yılı atama döneminde değerlendirilmek üzere özürlerini belirtir yeni tarihli belgeleriyle (merkez teşkilatından taşra teşkilatına atanma isteminde bulunan personel hakkında birimlerin görüşleri de dahil) birlikte, en geç 20 Mayıs 2014 tarihi mesai bitimine kadar Başkanlıkta olacak şekilde gönderilmesi ve bu tarihten sonra atanma talebinde bulunanların taleplerinin bir sonraki yıl atama döneminde değerlendirmeye alınacağı hususunun tüm personele imza karşılığı duyurulmasını önemle rica ederim.

Sezai UÇARMAK

Müsteşar Yardımcısı

Kontenjanlar için tıklayınız.

Başvuru Linki için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber