Askerler uçakla birliklerine gidecek

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) erbaş ve erler ile askeri malzemelerin hava yoluyla taşıtılması için Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı'ndan yapılacak hizmet alımları yönetmelikle düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2014 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askerler uçakla birliklerine gidecek

4734 Sayılı Kanunun 3-n Maddesi Kapsamında Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

TSK uluslararası mükellefiyetlerden doğan veya ulusal amaçlı savunma, güvenlik, insani yardım gibi durumlarda ortaya çıkabilecek acil ihtiyaçların, süratli ve etkin bir biçimde temini amacıyla, önceden güvenceler alınmasına olanak sağlayan anlaşmalar veya sözleşmeler yapmak suretiyle mal ve hizmet alımlarına ilişkin esasları belirleyen yönetmelik, yapılan değişiklikle TSK'nın erbaş ve erler ile askeri malzemelerin hava yoluyla taşıtılması için Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı'ndan yapılacak hizmet alımlarında uygulanacak usul ve esasları da düzenleyecek.

Yönetmelik, hizmet alımlarında belirlenecek yaklaşık maliyete, harcama talimatına, düzenlenecek sözleşmeye ilişkin hükümler içeriyor. Milli Savunma Bakanlığınca yürütülecek yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber