Sağlık yatırımcılarından yeni bakanlık önerisi

"Sağlık Turizmi Bakanlığı" kurulmasını önerdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2014 10:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Sağlık yatırımcılarından yeni bakanlık önerisi

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, başarılı bir yönetimle Türkiye'nin sağlık turizmi gelirinin yıllık 50 milyar dolara çıkarılabileceğine işaret ederek, "Sağlık Turizmi Bakanlığı" kurulmasını önerdi.

Holoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada yıllık sağlık turizmi hacminin 350 milyar dolar olduğunu kaydederek, hekim kalitesi ve hastanelerin fiziksel ve teknolojik alt yapısı ile Türkiye'nin sağlık alanında önemli bir noktaya geldiğini belirtti.

Bu alanda dünyanın en iyi 10 destinasyonundan biri olan Türkiye'nin sağlık turizminden aldığı payın yüzde 1 olduğuna dikkati çeken Holoğlu, sektörün doğru tanımlanması ve yapılacak tüm projelerin tek elden yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Holoğlu, şu görüşlere yer verdi:

"Başarılı bir yönetimle, Türkiye'nin sağlık turizmi gelirini yıllık 50 milyar dolara çıkarmak hayal olmaz. Bu alanda bir bakanlığın kurulması en doğru hareket olacaktır. Türkiye'nin pazarlanabilir en güçlü markası hekimleri ve sağlık tesisleridir. 'Türk hekimi' imajı dünyada gittikçe markalaşmaktadır. Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı, hizmetin oluşmasını ve kalitesini yönetirken, Sağlık Turizmi Bakanlığı da tüm dünyadaki pazarı yönetecektir. Böyle bir sinerji yaratılıp işbirliği yapılırsa hizmetin kalitesi artar ve Türkiye'ye ciddi döviz girdisi olur."

Dünyada henüz sağlık turizmi bakanlığı bulunan bir ülke olmadığına değinen Holoğlu, bu tür bir kararın hem sektörü cesaretlendireceğini hem de dünyanın ilgisini çekeceğini ifade etti.

Holoğlu, dünyanın en iyi 10 sağlık destinasyonundan biri olan Türkiye'nin hak ettiği yere gelmesi için kamu ve özel kuruluşların birlikte hareket etmesi; bu amaçla öncelikle bir tanıtım kampanyası hazırlanarak, dünyada duyurulması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber