Sağlık çalışanları iş bıraktı/Video

Sağlık çalışanları, sağlık alanında yaşadıkları sorunların çözümü için grev kararı aldı. İş bırakan sağlıkçılar eylem yapıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2014 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da bazı sağlık çalışanları, sağlıkta dönüşüm programını protesto etmek amacıyla 14 Mart Tıp Bayramı'nda 1 gün süreyle iş bıraktı.

Sağlıkta dönüşüm programını protesto eden ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli yaklaşık 70 kişilik sağlık çalışanı, 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Başhekimlik binası önünde toplanan sağlık çalışanları, pankart açarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Ellerinde "Diren asistan hekim", "Nitelikli uzmanlık eğitimi istiyoruz", "Asistan hekim köle değildir" yazılı dövizler taşıyan sağlık çalışanlarına İstanbul Tabip Odası ve SES Anadolu Şubesi yetkilileri de destek verdi. Zaman zaman sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan asistan hekim Özkan Gülmez, sağlıkta dönüşüm programının yürürlüğe girdiğinden beri sağlık hizmetinin sunumunda ve finansmanında önemli değişiklikler gerçekleştiğini ifade ederek "Değişikliklerin vatandaş açısından olumlu olduğunu söylemekse zor. Sağlıkta dönüşüm programına karşı birlikte bir mücadele yürüttük ve bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bizler, iş ve işyeri güvencemiz için, angarya yerine güvenceli istihdamla personel eksikliğinin giderilmesi için, performans yerine emekliliğe yansıyan temel ücret için, kadrolu ve güvenceli çalışma için, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı, ücretlerimizin vergi diliminden etkilenmemesi için, ücretsiz sağlık ve sosyal hizmet için, nitelikli tıp ve sağlık eğitimi için yürüttüğümüz ortak mücadeleyi daha da büyütmeye kararlıyız. Çünkü sağlıkta dönüşüm programı sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için çileye dönüşmüş, dayanılmaz çalışma koşulları dayatmış durumdadır" dedi.

ACİL SERVİSLER HARİÇ

İşyerlerinde bulunan işyeri meclislerinde aldıkları kararla mücadelelerini büyüteceklerini sözlerine ekleyen Gülmez, "İş, ücret, gelecek güvencesi ve işyeri güvenliği için, nitelikli bir sağlık hizmeti sunumu için, halkın sağlığını korumayı önceleyen bir sağlık sistemi için 14 Mart günü acil servisler hariç hizmet üretmeyecek, taleplerimiz için alanlarda omuz omuza görevde olacağız" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından iş bırakma eylemi gerçekleştiren sağlık çalışanları başhekimlik binası önünde beklemeye devam etti. Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi nedeniyle vatandaşların acil servis ve yoğun bakım üniteleri dışında 1 gün süreyle sağlık hizmeti alamayacağı öğrenildi.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir eylem yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber