Yağışlar çiftçiler için kurtarıcı nitelikte

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kış ayları itibarıyla barajların ve yer altı sularının seviyelerinin düşmesi ve azalan nehir debileri dikkate alındığında, gerçekleşen yağışların öneminin büyük olduğunu bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2014 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağışlar çiftçiler için kurtarıcı nitelikte

Bayraktar, yazılı açıklamasında, yağışların beklenen zamanda ve düzenli yağmasının, ekimi yapılan ürünlerin gelişimi, ekimi yapılacak ürünler için toprağın suya doyması açısından önemli olduğunu belirtti.

Mart ayında başlayan yağışların çiftçiler için kurtarıcı nitelikte olduğunu ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:

"Son iki hafta, ülke genelinde yağışlar normalin oldukça üzerinde gerçekleşti. Yağışlar, İç Anadolu, Akdeniz ve Marmara Bölgelerinde normal seviyenin iki katına kadar ulaştı. Ocak ve şubatta kuraklık riskinin en fazla yaşandığı Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinde normal seviyenin iki katı olan yağış, bu riskin azalmasında etkili oldu. Kış ayları itibarıyla barajların ve yer altı sularının seviyelerinin düşmesi ve azalan nehir debileri dikkate alındığında, gerçekleşen yağışların önemi büyüktür. Yağışların devamı buğday, arpa, kırmızı mercimek, ekimi yapılan yem bitkileri ve yeni ekilecek ürünler için faydalı olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber