Bozdağ: Çocuklarımızı eğitim için okula gönderiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2014 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozdağ: Çocuklarımızı eğitim için okula gönderiyoruz
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerle ilgili, "Sayın bakanlarla ilgili iddia edilen hususlar da bir takım suç isnatları. Ancak bunlar da soruşturma komisyonu marifeti ile incelenebilir ve sadece soruşturma komisyonunda bulunan üyeler inceleyebilir. Benim kanaatim de o yöndedir" dedi.

Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde partisinin Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin 4 eski bakanla ilgili hazırlanan fezleke ile ilgili sorusu üzerine Bozdağ, eski bakanlarla ilgili fezlekelerin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine intikal ettirildiğini söyledi.

Bozdağ, TBMM'nin ara tatilde olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Tabi Meclis ara verdikten sonra bu Türkiye'nin gündemine geldi. Şu anda Meclis'tedir. Meclis'te tabi bu bir adli süreç olduğu için adli sürece uygun usulün izleneceğini tahmin ediyorum. Dün Meclis Başkanımızın yaptığı bir açıklama da var bu yönde. Sayın bakanlarla ilgili iddia edilen hususlar da bir takım suç isnatları. Ancak bunlar da soruşturma komisyonu marifeti ile incelenebilir ve sadece soruşturma komisyonunda bulunan üyeler inceleyebilir. Benim kanaatim de o yöndedir. Çünkü bu Mecliste devam edecek süreç de bir adli süreçtir. Adli süreçler de nasıl bu işliyorsa öyle işleyecektir. Meclisin yaptığı da böyle bir husustur. O yüzden meclisin bilgisine sunulmuş olması bana göre bu dosyaların içeriklerinin bütün milletvekilleri tarafından incelenmesi sonucunu doğurmaz. Çünkü soruşturmanın gizliliği esastır, gizliliğin ihlali de bizim hukukumuz da suçtur."

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Fezlekelerin milletvekillerine okunması ve açılması lazım. Milletvekilleri fezleke ile ilgili oy kullanacak. Ne yazıldığını bilip görmeleri lazım ki ona göre karar versinler' yönündeki değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Açıklamalarımızı hukuka uygun yapmamız lazım. Hukuk ne diyorsa ona göre konuşmamız lazım. Hukuk bunun bir adli süreç olduğunu söylüyor, dolayısıyla adli süreçlerde ne zaman aleniyet başlar, ne zaman gizlilik başlar, bu Bekir Bozdağ'ın veya Kemal Kılıçdaroğlu'nun düşüncesine göre oluşmaz, yasaya göre oluşuyor. Bu konularda yasa hükümleri çok açık" diye konuştu.

- Süleyman Şah Türbesinin korunması

Bozdağ, "Süleyman Şah Türbesi'nin çevresinde şiddetli çatışmaların olduğu söyleniyor, orada herhangi bir müdahale söz konusu olabilir mi?" sorusuna, "Şu ana kadar bildiğim kadarıyla türbeye dönük saldırı olmadı. Süleyman Şah Türbesi'nin olduğu yer Türkiye toprağıdır ve Türkiye tarafından korunmaktadır. Her şartta da bundan sonra korunması yapılacaktır" dedi.

- Okullarda siyasi propaganda iddiaları

"Bazı özel yurt ve okullarda Başbakan aleyhinde propaganda yaptırıldığı" iddiaları üzerine müfettişlerin soruşturma başlattığı yönündeki haberlerin sorulduğu Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ben başka illerde ne olduğunu bilemem, onları biz de basından takip ediyoruz. Yozgat'ta özel bir kolejde öğrencilerin, üniversitede okuyan bazı öğrencilerin toplantı yaptığına ilişkin broşürler verilerek, dağıtıldığına ilişkin bir husus var. Şimdi bu hususta kolluk kuvvetlerinin incelemesi sırasında ortaya çıkmış, ifadeleri alınmış, sonra da konu savcılığa intikal ettirilmiş. Yozgat'ta yaşanan bir hadise bu. Okullar hangi partiye öğrencilerin veya velilerinin oy vereceğinin telkininin yapıldığı yer değildir. Özel okul olsun, kamu okulu olsun bütün okullarda sadece yavrularımızın iyi eğitim alması için müfredatta olan konuların doğru öğretilmesi için yasalara göre eğitim öğretim faaliyetleri yapılır. Ama şu anda pek çok yerden biz duyuyoruz ki Yozgat'ta yaşanan hadise, bir okulda böyle bir toplantı yapılıyor.

Eğer okulda siyaset yapılırsa Türkiye'nin Başbakanına karşı veya hükümete karşı bir takım iftiralar, küfürler, orada görev yapanlar tarafından oradakilere anlatılır, ellerine broşürler verilir, dağıtılmaya kalkılır, buna dair de bir takım iddialar da olursa herhalde 'okulları partinin ilçe teşkilatlarına çevirdiniz' diye herkes bunu yapanlara 'oh ne iyi yaptınız' demez. Çünkü bu suçtur. Yani Türkiye'de hiçbir eğitim-öğretim kurumu siyaset yapamaz, kanunen yasaktır. Orta öğretim kurumları için de bu geçerlidir ama maalesef Yozgat örneğini söylüyorum kolejde böyle bir toplantı yaptıklarına ilişkin bilgi var, kolluk yakalıyor, konu savcılığa intikal ediyor, şu anda soruşturması devam ediyor. Biz çocuklarımızı bir partinin lehine veya aleyhine doldurulması için okullara göndermiyoruz. Eğitim ve öğretim alması için okullara gönderiyoruz. Siyaseti birileri yapıyorsa o zaman yasalar bunu neyi emrediyor, emrettiği işler yapılır, idari soruşturmayı gerektiren bir durum varsa bu yapılır. Yani şu anda böyle iddialar var, bu iddialarla ilgili elbette gereken incelemeler yapılacaktır. Bunu çarpıtıyor bazıları, çarpıtmalarına gerek yok. Herkes neyin ne olduğunu biliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber