Tartışmalı genelge başörtüsü ile ilgili değilmiş...

Haber Giriş : 26 Mayıs 2006 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya gezisinde Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik ile tartışmasına yol açan genelge, Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklı çıktı. Genelgenin, 1984 yılında pasaport için çıkarıldığı öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 1984 yılında yayımladığı 'Pasaport Alınırken Uygulanacak Esasları Belirleyen Genelge'nin 22 yıldır yürürlükte olduğu belirtildi.

Genelgenin içeriğinin türbanla bir yere girilememesi ya da pasaportta türbanlı fotoğraf bulunamayacağına ilişkin olmadığı öğrenildi.

Genelgede, pasaportta yer alacak fotoğraflarda yüz hatlarının, çarşaf, peçe ve burka gibi örtülerle kapatılamayacağı belirtiliyor.

Erdoğan-İrtemçelik gerginliği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Almanya'da yaşayan Türklerle buluşmasına türban sorunu damgasını vurdu.

Erdoğan türbanlı oldukları için Alman vatandaşı Türklere vize vermeyen Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'e sert çıktı.

Toplantıya katılan Türkler konsolosluklarda kendilerinden başlarını başörtüsüyle bağlamalarını ve az da olsa saçlarının görünmesinin istendiğini söyledi.

Erdoğan bu sözlerin ardından Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'e sert çıktı. Büyükelçi İrtemçelik'e dönerek "bu neden oluyor?" diye soran Erdoğan, "konuyla ilgili genelge var" yanıtını aldı.

Başbakan Erdoğan daha sonra bu genelgenin iptal edileceğini söyledi. Erdoğan ayrıca konuşmasının sonunda gerginlik nedeniyle özür diledi.

CNNTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber