Kimler, belediyelerde sözleşmeli çalışabilir?

5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesine göre belediyelerde sözleşmeli olarak çalıştırılabilecek bölüm mezunları kimlerdir?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Mart 2014 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kimler, belediyelerde sözleşmeli çalışabilir?

03.07.2005 tarih ve 5393 sayılı Belediye Kanununun "Norm kadro ve personel istihdamı" başlıklı 49 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasında "Belediye ve bağlı kuruluşlarında, norm kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, planlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plancısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personel yıllık sözleşme ile çalıştırılabilir?" hükmü yer almaktadır.

Öte yandan, 5302 sayılı Kanunun 36 ncı maddesi ile il özel idarelerinde, 5355 sayılı Kanunun 22 nci maddesi ile de mahalli idare birliklerinde 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesinin yukarıda belirtilen hükümleri çerçevesinde sözleşmeli personel istihdamına imkan sağlanmıştır.

Yukarıda yer verilen hükme göre, avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plancısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personel belediyelerde sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilir.

Sözleşmeli personel olarak istihdam yapılabilmesi için, karşılık olarak, belediyede boş memur kadrosunun bulunması gerekmektedir. Örneğin sözleşmeli veteriner istihdamı düşünülüyorsa, belediyede boş bir adet veteriner kadrosu olmalıdır.

Her bir belediyede bulunan memur kadroları ise norm kadro yönetmeliğinde yer almaktadır. Tıklayınız.

Diğer taraftan, İçişleri Bakanlığı, 2005 yılında bu istihdamın ayrıntılarına dair genelge yayımlamıştır. Genelgeyi görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber