İstanbul'da IŞİD baskını! 3'ü polis 5 yaralı

Operasyonda biri komiser 2 polis yaralandı; biri kadın 2 şüpheli de yaralı olarak yakalandı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Mart 2014 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Ümraniye'de hücre evine düzenlenen baskında polise ateş açıldı. Biri komiser 3 polisin yaralandığı olayda biri kadın 2 şüpheli yaralı yakalandı

Niğde Ulukışla'da geçen hafta yol kontrolü yapan jandarmaya ateş açan teröristler 1 asker ve 1 polis memurunu şehit etmişti. Bir de kamyon sürücüsünün yaşamını yitirdiği olaydan sonra yakalanan 3 teröristin ifadelerinden yola çıkan polis İstanbul'da iki kişiyi gözaltına aldı. Bu iki kişi de İstanbul Ümraniye'deki bir adresi işaret etti. Bu adreslerde fiziki ve teknik takip başlatan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün gece düğmeye bastı. Özel Harekat ve TEM ekipleri Adem Yavuz Caddesi'nde Suriye'de Esad yönetimi ve El Kaide'ye yakın olduğu iddia edilen Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü üyesi militanlarının kaldığı bildirilen hücre evine operasyon düzenledi.

2 terörist vuruldu

Baskında teröristler polise ateş açınca çatışma çıktı. Polisler de saldırıya ateşle karşılık verince biri kadın 2 terörist yaralı olarak ele geçirildi. Komiser Yavuz Alemdar, polis memurları Mustafa Ulukuş ile adı öğrenilemeyen 1 polis memuru daha yaralandı. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan polis memurlarının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Hücre evinde yaralı ele geçirilen iki şüpheli ise Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, güvenlik bandı çekerek delil topladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber