PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye'nin mart ayı itibarıyla PTT Bank ismiyle yeni bir bankaya kavuşacağını söyledi.

Haber Giriş : 23 Ocak 2004 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye'nin mart ayı itibarıyla PTT Bank ismiyle yeni bir bankaya kavuşacağını söyledi.

Family Finans, Türkiye genelindeki bütün online PTT merkezlerini dağıtım kanalına alan uygulama için PTT ile anlaştı. Family Finans, anlaşma ile yurt genelinde bine yakın şubesi bulunan PTT online şubeleri sayesinde, kurumun sunduğu tüm bankacılık hizmetlerini alternatif bir dağıtım kanalı olan PTT merkezleri üzerinden Family Finans müşterilerinin hizmetine sunacak. Family Finans ile PTT arasındaki ?Postbank' anlaşmasının imza töreni, tarihi Tophane-i Amire binasında yapıldı. Törende konuşan İbrahim Şahin, PTT'nin, anında para ve döviz transferi yaptığını ifade ederek, 2003 yılında 10 trilyon lira kâr elde ettiklerini açıkladı. Şahin, ?Türkiye mart ayı itibarıyla PTT Bank ismiyle yeni bir bankaya kavuşacak. 4 Mart itibarıyla mütevazi bir şekilde açılışını yapacağız. Yine aynı merkezlerde bankacılık hizmeti de vereceğiz.? dedi. Tasarruf bankacılığı yapmayacaklarını, şubesi olmayan bankalara bankacılık hizmeti sunacaklarını, şimdi yaptıkları işleri biraz daha modern hale getireceklerini kaydeden Şahin, banka işinden sonra ikinci işlerinin lojistik olduğunu, bu alanda da posta idaresinin ciddi atılım yapacağını söyledi.

Family Finans ile birlikte, anlaşma yaptıkları banka ve özel finans kurumlarının sayısının 9'a ulaştığını bildiren Şahin, ?3 bin 500 merkezimiz ve bin acentemizle birlikte toplam 4 bin 500 şubemiz var. Bizim online açık veya açılacak olan şubelerimizle Family Finans kurumunun yapmak istediği tüm işlemleri yapacağız. Porotokolümüzde para gönderimi, bireysel krediler var. Family Finans'tan kredi çektiyseniz bu kredinin geri dönüşümünü bizim şubelerimizden yatırabileceksiniz.? dedi. Şahin, Family Finans kredi kartı ekstrelerinin ödemesinin ve yeni hesap açılımınında PTT'den yapılabileceğini kaydetti. Family Finans Genel Müdürü Atila Kurama da, finansal hizmetlerde dağıtım kanalının önemine dikkati çekerek, ?Bu işbirliği her iki kurum için ileride müşteriye değer yaratan bir hizmet haline gelecektir.? dedi.

Öte yandan PTT, Fly Hava Yolları ile yaptığı anlaşma gereğince, Ankara, İstanbul Avrupa ve Anadolu yakaları ile Trabzon'daki otomasyona açık PTT merkezlerinde uçak bileti satışlarına başladı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber