Milli Eğitim Vakfı okulları zararda

Haber Giriş : 29 Mayıs 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik MEV okullarının zarar ettiğini söyledi. Çelik, 'Okullar zarar ediyorsa bunu incelemekle mükellefim, davul benim boynumda, tokmak başkasının elinde. MEV'de yanlış olursa faturası bana çıkar' diye konuştu

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Vakfı'nın (MEV), gelir getirsin diye kurduğu okulların zarar ettiğini, son 2 yıldır vakfa elle tutulur bağış yapılmadığını söyledi. Bakan Çelik, 'Vakfın adı, faaliyetleri, Türk Eğitim Derneği, Türk Eğitim Vakfı kadar heyecan uyandırmıyorsa burada bir bürokratikleşme var, bir donukluk var. Bu donukluğu üzerimizden atmamız lazım'' dedi.

Milli Eğitim Vakfı'nın 26. Olağan Genel Kurulu'na katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'Şu anda kasamıza girmiş olan hiçbir şey yok. Bakın okul zarar ediyor. İnsanlar size bağışta bulunur mu? Bulunmaz. O güveni vermemiz lazım' dedi.

MEMUR ZİHNİYETİYLE OLMAZ

Devletin kendi işlettiği ticari işletmeler de zarar ettiğini söyleyen Çelik, özelleştirmeler bunun için yapıldığını ve devlet memuru zihniyetiyle bu işin olmadığını söyledi.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlerinin vakfın tabii temsilcisi olduğunu ve her öğretim yılında okullara bağış koçanları gönderildiğini hatırlatan Çelik, 'Böyle bağış olmaz. Bağış gönüllülük esasına göre yapılmalı. Bağış için illerde eğitimm temsilcileri, fanatikleri oluşturacaksın' dedi. Çelik konuşmasına şöyle devam etti:

'MEV'in okulların zarar ediyorsa, ben bunları incelemekle mükellefim. Davul benim boynumda, tokmak başkasının elinde. Yanlış olursa bunun da faturası bana çıkar.'

Milli Eğitim Vakfı Genel Kurulu'nda Başkanlık Divanı seçimi sırasında 'hileli oy' kullanıldığı gerekçesiyle sert tartışmalar yaşandı. MEV eski Başkanı Cemil Çetinkaya'nın üye olmayanların da oy kullandığını iddia ederek 'hileli oy'da ısrarlı olması ortamın gerilmesine neden oldu. Çelik salondan ayrılırken, tartışmanın büyümesi üzerine oturuma 15 dakika ara verildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber