Twitter eski bakana açtığı davayı kazandı

TİB tarafından yasaklanan Twitter, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın kişilik haklarının ihlal edildiği iddiasıyla yapılan yayınlara erişimin engellenmesine karar veren mahkeme kararına karşı “ifade özgürlüğü” gerekçesiyle açtığı davayı kazandı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Mart 2014 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Twitter eski bakana açtığı davayı kazandı

TÜRKER KARAPINAR

TİB, üçü mahkeme biri savcılık olmak üzere içeriğin engellenmesine yönelik dört kararı uygulamadığı gerekçesiyle Twitter'a erişimi tamamen engellemişti.

TİB'in bu kararının yürütmesi Ankara 15. İdare Mahkemesi tarafından durdurulurken, twitter da kapatmaya gerekçe gösterilen hesaplar için "ifade özgürlüğü" gerekçesiyle itirazda bulunup, engellemenin kaldırılmasını istemişti. İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi, bu itirazı önceki gün reddetmişti. Ret kararını bir üst mahkeme olan İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi dün değerlendirdi. Yayınların "düşünce ve ifadeyi açıklama özgürlüğü" kapsamında olduğu ve itiraz edenin eski bir bakan olduğu gözetilerek, bu tür iddia ve yayınlara karşı daha toleranslı olması gerektiğine hükmeden mahkeme, adreslerin engellenmesine ilişkin kararı kaldırdı. Yıldırım ve oğlunun bu karara itiraz hakkı yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber