İstanbul'da tutanak yağmuru

Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul’da da oy kullanma işlemleri esnasında çok sayıda usulsüzlük iddiası gündeme geldi. Mühür basılı oy pusulaları, sandık görevlilerinin yönelendirmelerde bulunduğu, adreste oturmayan ve ölmüş kişilerin seçmen listelerinde yer aldığına ilişkin iddialar tutanaklara yansıdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Mart 2014 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da tutanak yağmuru

Etiler'de Mehmet Büyükhanlı Lisesi'nde oy kullanan bazı vatandaşlar evlerinde kendilerinden başka kişilerin de kayıtlı olduğunu söyleyerek Sandık Kurulu'na şikayette bulundu. Harekat ve Güzel Konutlar sitelerinde oturan Serap ve Yasemin Altınışık YSK'nın sisteminde hiç tanımadıkları kişilerle aynı adreste yaşadıklarını öğrenince sandık görevlilerini uyardılar. Şans eseri Serap Altınışık'ın evinde kayıtlı olan Emine Bünyamin Yılmaz o anda aynı sandığa oy kullanmaya geldi. Emine Yılmaz, yıllar önce çocuğunu okula kayıt ettirmek için ikamet olarak bu evi gösterdiğini söyledi. Altınışık ailesinin şikayetine rağmen sandık başkanının onayıyla Yılmaz ailesi oylarını kullandı.

Fatih Hırkai Şerif İlköğretim Okulu'nda ise okuma yazma bilmeyen bir kadının eşiyle beraber oy kullanmasına ve bir pusulanın çalınmasına ilişkin tutanak tutuldu. Okuldaki 1041 No'lu sandığın bir mühürünün de kaybolduğu iddia edildi. Okulda bazı vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine çevik kuvvet ekibi okula geldi.

Kadıköy Feneryolu Mahallesi'nde de 3 sivil polis hakkında görevli belgeleri olmadan oy kullandıkları için HDP müşahiti Reşit Ruvanas tutanak tuttu. Halkalı Güneşli Ortaokulu'nda ise bir sandık başkanının oy kullanılan perde arkasına sıkça girmesi üzerine tutanak tutulduğu, Gaziosmanpaşa'da da oturmadıkları apartmanda kayıtlı olarak oy kullanmak isteyen 3 kişi hakkında tutanak düzenlendiği öğrenildi. Avcılar'da da okuma yazma bilmeyen Gazal Karakaş adlı vatandaşın yerine sandık kurulu başkanının kişinin tasdiki olmadan mühür vurduğuna ilişkin iddia tutanağa yansıtıldı.

Fatih'te belediye meclis üyeleri ve belediye başkanlarına ait sandık ile muhtar ihtiyar heyetine ait sandıklarda mühür bulunmamasına ilişkin tutanak tutuldu. Bu arada Zeytinburnu Doktor Reşit Galip İlkokulu'nda 1255 nolu sandığın bulunduğu dersliğe müşahit kartı olmasına rağmen Nalan Kamil isimli kadın alınmamak istendi. Kamil dersliğe alınmadığı için tutanak tuttu.

Tutanağın ardından Kamil dersliğe alındı, ardından da okuma yazma bilmeyen bir vatandaş ile sandık görevlisinin birlikte perde arkasına geçmesi ve perde arkasında bir boş pusulanın bulunmasına ilişkin tutanak tutuldu.

Esenyurt'taki Ali Kul Çok Programlı Lisesi'nde bulunan 1596 No'lu sandığın iki mühüründen biri Sabah saatlerinde kayboldu. Bunun üzerine sandık görevlileri durumu polise ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na bildirdi. Okula gelen yetkililer, kaybolan mühürle ilgili tutanak tuttu ve sandık görevlilerine kaybolan mühürün yerine yeni bir mühür teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber