Yanmış sandık tutanakları bulunduğu iddiası

İzmir Karabağlar’da İlçe Seçim Kurulu binasının arka tarafında yanmış sandık tutanakları bulunduğu iddiası üzerine AK Partililer YSK’ya itiraz dilekçesi gönderdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2014 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yanmış sandık tutanakları bulunduğu iddiası

Karabağlar Belediye Başkanlığı için ter döken AK Parti'nin adayı Necip Kalkan'nın üzerinde isminin bulunduğu sandık tutanakları yanmış vaziyette bulundu. Karabağlar İhsan Alyanak Spor Salonu'nda İlçe Seçim Kurulu'nun hemen arka tarafında bulunan boş arazinin üç farklı noktasında yanmış sandık tutanaklarının bulunması üzerine partililer YSK'ya itiraz dilekçesi gönderdi. Bin 137 sandıkta oy kullanılan ilçede Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz haklarını kullandıklarını belirten AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı Siyasi ve Hukuk İşleri'nden sorumlu Başkanvekili Sinan Hayrettin Kam, olaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Arkadaşlarımız haber vermesi üzerine hem çöp konteynırında hem de duvar diplerinde oy pusulaları ile sandık tutanaklarının yandığını gördük. Bunlardan birkaçını topladık ve Yüksek Seçim Kurulu'na verdik. Ardından da edindiğimiz bilgilere göre, YSK'nın polis nezaretinde yakma işlemini gerçekleştirdiğini öğrendik. Ancak birkaç gün önce yakılan bir durum söz konusu olamaz çünkü halen daha ateşin sıcaklığın hissedebiliyoruz. Tozu bile kurumamış. Bunun tespit edilebilmesi için üzerine olayı ekiplere bildirdik."

Kam, AK Partili Kalkan'a durumu ilettiklerini de belirterek, "Bu tip hilelerin ve şüpheci tavırların olduğu yerde YSK'nın görevini daha iyi yapmadığı düşünüyorum. Çünkü bu oy pusulaları nasıl içeriden çıktı? Buraya nasıl geldi? Bunun sorgulanması gerekiyor. Necip Bey'e aktardığımızda, 'Olmaz böyle bir durum. Ciddi olamaz' sözleri ile şaşkınlığını dile getirdi. İnanamadı kendisi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber