TV aboneliği iptaline devlet el attı

Üyeliğini sona erdirmek isteyen vatandaşlara zorluk çıkaran dijital TV şirketleri, artık devlet ile yüzleşecek. Vatandaş şirketle sorun yaşadığı takdirde şikayetini Ulaştırma Bakanlığı’na yapabilecek. Bu amaçla BTK sitesinde şikayet sayfası açıldı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Nisan 2014 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TV aboneliği iptaline devlet el attı

Ahmet Fatih Erturan

Ücretli dijital TV hizmeti veren kuruluşlara Ulaştırma Bakanlığı el attı. Üyeliğini sona erdirmek isteyen vatandaşlara zorluk çıkaran şirketler artık devlet ile yüzleşecek. Bu konuda vatandaş üyeliğini bitirme konusunda sıkıntı yaşadığı takdirde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sayfasından şikayet etmesi ile birlikte devlet vatandaşın adına vekaleten şirket ile irtibata geçerek çözüme kavuşturacak. Son yıllarda devlete ücretli dijital TV hizmeti veren şirketler hakkında artan şikayetler kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yeni bir sistem kurdu. Bu sistem kapsamında vatandaş TV şirketi ile sorun yaşadığı takdirde şikayetini devlete yapacak.

Mail atmak yeterli

Özellikle üyelik iptal ettirme gibi konularda yapılan şikayetlerin artması üzerine BTK kendi internet sayfasında şikayet bölümü açtı. Böylece vatandaş üyeliğini bitirme konusunda veya diğer yaşadığı konularda BTK'nın şikayet sayfasından mail atması yetecek. Böylece BTK yetkilileri vekaleten vatandaşın adına şirket ile irtibata geçerek sorunu çözüme kavuşturacak. Sorun karşılıklı ortak çözüme ulaştırıldıktan sonra BTK tarafından vatandaşa çözüm ile ilgili mail ya da mesaj yoluyla cep telefonuna en geç 48 saat içinde bilgi mesajı atılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber