Bakan Çelik haklı çıktı

Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik'in, ?Bağış toplayamıyorsunuz? diye çıkıştığı Milli Eğitim Vakfı'na vatandaştan 7 ayda 205 YTL bağış gelmiş.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Vakfı'nın 26. Genel Kurulu'nda sarf ettiği, ?Son iki yıl içinde MEV'e elle tutulur bağış yapan bir işadamı var mı?? serzenişinde haklı çıktı. MEV'in açtırdığı hesap numaralarına 7 ayda vatandaşlar tarafından 205 YTL para yatırıldığı belirlendi.

14. Dönem Denetim Raporu'na göre, Milli Eğitim Vakfı'nın açtığı iki ayrı bankadaki 4 hesaba 1 Eylül 2005'ten 31 Mart 2006'ya kadar geçen 7 aylık sürede 205 YTL bağış yapıldığı ortaya çıktı. Raporda, MEV'in Ziraat Bankası Kızılay Şubesi'nde açılan hesabının 31 Mart 2006 tarihi itibariyle hesap bakiyesinin 200 YTL olduğuna dikkat çekildi ve ?Bu hesaba 200,00 YTL tutarında bağış ve yardım girişi bulunmaktadır? denildi. Yine MEV'in aynı bankada açtırdığı bir başka hesaba hiç bağış ve yardım yapılmadığı da Denetim Raporu'na yansıtılarak, ?Hesap bakiyesi sıfırdır? notu düşüldü.

BAKAN KIZDI

Milli Eğitim Bakanı, MEV'in 26. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Milli Eğitim Vakfı yöneticilerine sitemde bulunarak, işadamlarından yeterli sayıda bağış alınamamasına dikkat çekmişti. Bakan Çelik, ?Ticari işletme kurmuşsunuz, ?vakfa gelir getireceğim' diye okullar kurmuşsunuz ve bular zarar ediyor. İnsanlar size bağışta bulunur mu?? uyarısında bulunmuştu.

Kavak dikmiyoruz

Öğrenci Merkezli Öğretim Semineri'nin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Çelik, ?Kavak dikmiyoruz, meyve ağacı dikiyoruz ve meyve almak için çaba harcıyoruz? dedi. Öğrenci merkezli eğitimde öğretmenin, ?lokomotif? olduğunu belirten Çelik, ?Bu sistemde öğretmen daha çok çalışmak zorundadır? diye konuştu.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber