Ölü doğumlar baz istasyonunu naklettirdi

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi, Otmanlar Köyü’nde, Kaplan Ailesi'nin son 1.5 yılda gelinlerinden biri düşük yaptı, bebeğinde gelişim bozukluğu saptanan büyük gelin ise geçen hafta ölü doğum yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Nisan 2014 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ölü doğumlar baz istasyonunu naklettirdi

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi, Otmanlar Köyü'nde, Kaplan Ailesi'nin son 1.5 yılda gelinlerinden biri düşük yaptı, bebeğinde gelişim bozukluğu saptanan büyük gelin ise geçen hafta ölü doğum yaptı. Ağılındaki hayvanlarında da sakat doğumlar ve ölümler devam eden aile, bunun bahçedeki baz istasyonundan kaynaklandığını iddia ederek önlem alınmasını istedi. Köyceğiz'e yeni atanan Kaymakam Gürkan Demirkale ise görüştüğü GSM şirketi yetkililerinin Nisan ayı sonuna kadar yeni yer bakacaklarını ve buldukları taktirde baz istasyonunu nakledeceklerini söylediklerini belirtti.

Köyceğiz'e 50 kilometre mesafedeki Otmanlar Köyü'nün Serkiz Mahallesi'nde yaşayan Kaplan Ailesi'nin başına son 1.5 yıldır gelmeyen kalmadı. Ailenin iki gelininden 20 yaşındaki Seycan Kaplan düşük yaparken, 34 yaşındaki büyük gelin Dursun Kaplan'ın karnındaki bebeğinde gelişim bozuklukları tespit edildi. Ailenin önce 4 keçisi öldü, ardından da 15 oğlak, 1 inek ve 1 buzağıları telef oldu. Kalan keçilerinin yavruları ise engelli olarak dünyaya geldi. Keçi yavrularından biri cinsiyetsiz doğdu. Son olarak Dursun Kaplan'ın karındaki bebeği geçen hafta ölü olarak dünyaya gelirken, 3 yavru keçileri daha telef oldu.

BAZ İSTASYONUNDAN KAYNAKLANIYOR

1.5 yıl öncesine kadar ailelerinde hiçbir hastalık ve sakat doğum yaşanmayan Kaplan Ailesi, evlerinin bahçesindeki baz istasyonundan kaynaklandığını ileri sürüp, daha önce kaymakamlığa sözlü ve dilekçeyle başvurmalarına rağmen hiçbir girişimde bulunmadığını ileri sürdü. Ailenin reisi, 10 çocuk, 18 torun sahibi olan 54 yaşındaki İsmail Kaplan, "Bu durum bir tek bizim ailemizde yaşanıyor. Tüm bunların nedeninin evimizin yanına kurulan baz istasyonunun neden olduğunu düşünüyoruz. Köyümüzde evler dağınık olduğundan baz istasyonuna en yakın ev bizimkisi. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.

4 ÇOCUĞUM SAĞLIKLI DOĞMUŞTU

4 çocuk annesi olan Dursun Kaplan, beşinci çocuğunu geçen hafta ölü olarak dünyaya getirmenin acısını yaşadığını belirterek, "Doktorlar çocuğun beynindeki gelişmenin eksik olduğunu söyledi. 'Kalbinde sıkıntı var' denildi. Bazı organları tam gelişmemiş. Bir organ 8 aylık gelişme gösterirken bir diğeri 6 veya 5 aylık gelişmiş. Çocuğun tam yüzünü göremiyorlar. Doğsa bile yaşamasının zor olduğu söyleniyordu. Nitekim de öyle oldu. Bebeğim daha dünyaya gözlerini açamadan öldü. Oysaki, diğer çoçuklarımını hepsi sağlıklı dünyaya geldi. Yetkililer, daha neyi bekliyor, bizi bu durumdan kurtarmak için" dedi.

KAYMAKAMDAN GEÇ GELEN MÜJDE

Köyceğiz'e yeni atanan Kaymakam Gürkan Demirkale ise Kaplan Ailesi'nin dosyasını incelediğini belirtip, "Aile şikayetini benden önce yapmış ve dilekçe Sağlık Kurulu tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişimi Kurumu'na yönlendirilmiş. Onların baz istasyonunun bulunduğu yerde yaptıkları ölçümde sağlığa zararlı bir sinyal seviyesi saptanmamış. Rapor bu yönde. Fakat, dosyayı inceledikten sonra Telekom yetkilileriyle ben tekrar görüştüm. Ailenin durumdan rahatsızlığını anlatıp, 'Başka alternatif bulunamaz mı?' diye sordum. Bana Nisan ayı sonuna kadar yeni yer bakacaklarını ve buldukları taktirde de hemen baz istasyonunu nakledeceklerini söylediler" dedi.

Mustafa SARIİPEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber