Uyuyan savcı değiştirildi

Ethem Sarısülük’ün ölümüne ilişkin davada mahkeme, sanık polis Şahbaz’ın duruşmaya gelmesi için ihtaratlı çağrı kağıdı çıkarılmasına karar verdi. Duruşmada uyuduğu iddia edilen savcının yerine başka savcı duruşmaya çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Nisan 2014 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uyuyan savcı değiştirildi

Ethem Sarısülük'ün Gezi olayları sırasında Ankara'da başından vurularak hayatını kaybetmesiyle ilgili dava dün Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmada en dikkat çeken olay ise davanın önceki celsesinde "uyuduğu" eleştirilerine uğrayan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin'in yerine Savcı Ayhan Bozlak'ın görev yapması oldu. Mahkeme, Sarısülük cinayeti sanığı sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'ın duruşmada hazır olması için hakkında ihtaratlı çağrı kağıdı çıkarılmasına karar verdi.

Berkin'in babası desteğe geldi

Davanın 2 Aralık 2013'teki celsesinde mahkeme heyetinin aldığı "yargılamadan çekinme" kararının uygun bulunmamasının ardından, Sarısülük'ün ölümüne ilişkin dava görüldü. Duruşmayı, Sarısülük'ün ailesi ile birlikte çok sayıda avukat, CHP milletvekilleri ile birlikte Gezi olayları sırasında başından gaz fişeği kapsülüyle vurulduktan sonra ölen Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ın da arasında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

Tutanağı gösteremiyoruz

Davanın önceki celsesinde "uyuduğu" eleştirilerine uğrayan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin'in yerine Savcı Ayhan Bozlak görev yaptı. Avukatlar, sanık polis Şaşmaz'ın ifadesinin Şanlıurfa'dan görüntülü olarak alınmasına itiraz etti ve Şahbaz'a altında imzasının bulunan tutanağı gösteremediklerini anlattı. Savcı Bozlak da, olay tutanağının altındaki imzanın sanığa ait olup olmadığının araştırılmasını istedi.

26 Mayıs'ta duruşmaya gelecek

Mahkeme heyeti, müzakerenin ardından, müdahil vekillerinin talepleri ve dosyadaki delillerin değerlendirilmesi sonucunda, doğrudan soru yöneltilmesi ve tutanağa ilişkin hususların tutanak gösterilerek sorulması için Şahbaz'ın duruşmada hazır olmasına yönelik ihtaratlı çağrı kağıdı çıkarılmasını kararlaştırdıklarını açıkladı. Şahbaz'ın avukatı, müvekkilinin terör örgütlerinin hedefi olduğu için güvenlik önlemi alınmasını istedi. Mahkeme de bu talebi kabul etti, ruruşma 26 Mayıs 2014'e ertelendi.

Çocuklarımızın peşindeyiz...

Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük, duruşmanın ardından adliye çıkışında açıklama yaparak, suçlunun cezasını çekmesini istediğini ve davanın peşini bırakmayacağını söyledi. Sarısülük, "Biz çocuklarımızın peşindeyiz. Hiç de peşinden ayrılmayacağım. Çocuğumun kanını alacağım yerde koymayacağım. Katili görmek istiyorum ve göreceğim" dedi. Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ise Sarısülük ailesine destek için geldiğini belirterek, "Ethem'in ve Gezi sürecinde kaybettiğimiz bütün çocuklarımızın yaşadığını görebiliyorum. Benim oğlum da onlardan biri. Onlar yaşayacak, sizler yaşatacaksınız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber