Asker ve polisin sandığından BDP çıktı

Erdoğan, seçim öncesi yaşananlarla ilgili bir analiz yapmasının ardından bundan sonrası için bazı ipuçları verdi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Nisan 2014 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Asker ve polisin sandığından BDP çıktı

Murat Kelkitlioğlu

Bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri İstanbul'da Başbakan Erdoğan'la bir araya geldik. Erdoğan, seçim öncesi yaşananlarla ilgili bir analiz yapmasının ardından bundan sonrası için bazı ipuçları verdi. Nisan ayı sonuna kadar parti yönetimi ve milletvekilleri ile eksikleri tespit edeceklerini ve bunun ardından Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere hazırlanacaklarını söyledi.

Herkesin merak ettiği sorunun cevabını yine vermedi Başbakan. Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı konusunda, bütün oklar kendisini gösterdiği halde ser vermedi, sır vermedi.

AİLELER PARÇALANIYOR

Başbakan Erdoğan'ın 'paralel yapı' ve onunla ittifak edenlerin bundan sonra yapacakları ile ilgili görüşleri de oldukça ilginçti. 30 Mart'ta sürecin yeniden başladığını düşünen Erdoğan, "Bu ittifak devam edecek. Kara kampanya sürecek. Tedbirlerimizi alacağız. İş öyle bir noktaya ulaştı ki aileler parçalanmaya başladı. Şunu şunu yapmazsan, cemaate itaat etmezsen seni boşarım, diyen insanlar var. Biz kula itaat etmeyiz, kim olursa olsun" dedi.

'Paralel yapı'nın yüzünü Anayasa ile ilgili yapılan referandumda gösterdiğine dikkat çeken Erdoğan, o dönem yargıyı ele geçirme operasyonu yapıldığını ve kısmen de başarılı olunduğunu düşünüyor. Erdoğan, bu operasyonu da şöyle açıklıyor: "Şahsım ve arkadaşlarımın açıtığı davalarda alt mahkemeler olumlu karar veriyor. Ancak üst mahkemeler reddediyor".

TWITTER VERGİ ÖDEYECEK

Twitter'ın kapatılması ve Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda verdiği kararı da değerlendiren Erdoğan, yüksek mahkemenin aldığı karara tepkili. Bunun yanısıra şu ana kadar bir türlü çözülemeyen bir başka konuya daha dikkat çekiyor Başbakan. Yabancı bir şirket olan twitter'ın vergi ödememesi büyük bir sıkıntı. Erdoğan, bununla ilgili Maliye'ye talimat vermiş. Bu şirketin vergi kaçırmasını önlemek için gerekli çalışmalar yapılıyor.

Evet, Başbakan Erdoğan'la yaptığımız görüşmenin özeti bu. Başbakan, 'paralel yapı' ve unsurlarıyla mücadelede kararlı. Önümüzdeki günler çok önemli gelişmelere gebe.

ASKER VE POLİSİN SANDIĞINDAN BDP ÇIKTI

30 Mart seçimlerinden çıkan en önemli sonuç, Doğu ve Güneydoğu halkının 'çözüm süreci'ni çok iyi satın aldığı ve bu sürece ne kadar inandığını göstermesi oldu. Çok uzun bir süredir ölüm haberlerinin gelmemesi bölge halkını çok rahatlatmış belli ki.

Ancak, özellikle Güneydoğu illerindeki bazı sandıklardan çıkan sonuç oldukça ilginç. Bu illerde askerin ve polisin oy kullandığı sandıkların bir çoğundan BDP birinci parti çıkmış.

Kısacası, 'paralel yapı' buralarda çok iyi çalışmış. AK Parti'nin buralarda tek rakibinin BDP olduğunu gören bu yapı, 'AK Parti'den sonra en güçlü hangi partiyse ona oy atın' talimatı vermiş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber