UZAYTEM pilot açığını kapatacak

OMÜ Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki Uçuş Eğitim Organizasyon Birimince, dünya standartlarında pilotaj eğitimi veriliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2014 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
UZAYTEM pilot açığını kapatacak

MEHMET KUMCAĞIZ - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM) bünyesindeki Uçuş Eğitim Organizasyon Birimince, dünya standartlarında pilotaj eğitimi veriliyor.

UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyon Birimi Müdürü pilot Hamdi Yılmaz, AA muhabirine, Türkiye'nin sivil havacılığına katkı sağlamak amacıyla yaklaşık 6 ay önce pilot yetiştirmeye başladıklarını söyledi.

Yılmaz, birimlerinin OMÜ'ye bağlı olduğunu, üniversitenin 19 Mayıs ilçesindeki Ballıca yerleşkesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini vurgulayarak, "19 Mayıs ilçesinde işletmemizde 6 eğitim uçağı, 8 yer dersi eğitmeni, 2 uçak teknisyeni ve 3 uçuş eğitimi pilotu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'de havacılığın gelişmesine önemli katkılar sağlıyoruz. Burada dünya standartlarında bilgi ve eğitimle donatılmış pilotlar yetiştiriyoruz" dedi.

- "Samsun'un en önemli markası olacak"

UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyon Biriminin havacılık alanında Samsun'un 5 yıl içinde en önemli markası haline geleceğini savunan Yılmaz, çok kısa sürede çok büyük mesafeler katettiklerini anlattı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin, Samsun Çarşamba Havalimanı içinde kendilerine eğitim ve sosyal donatı alanı için yer tahsisinde bulunulduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Biz pilot olmak isteyen, uçmak isteyen ve şartları tutan herkesi pilot yapıyoruz. Samsun Çarşamba Havalimanı içinde kendimize ait yerimiz var. Uçuş eğitimlerini burada sürdürüyoruz. Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı (ATPL), Hususi Pilot Lisansı yani Private Pilot Licence (PPL) veriyoruz. Çok kısa sürede büyük mesafeler katettik. 6 ayda 22 öğrencimiz var. Sayımız her geçen gün artıyor. Kendi alanında başarılarını ispatlamış uzman eğitmen ve teknisyenlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İddialıyız, çok kısa süre havacılık alanında Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden birisi olacağız. Bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Hamdi Yılmaz, Türkiye'nin her geçen gün geliştiğini ve ilerlediğini belirterek, "Dünya gelişiyor ve ilerliyor. Mesafeler kısalıyor. Ülkemizde her ilde bir havaalanı var. Artık hava ulaşımı daha kolay. Birçok hava yolu şirketi ve özel uçak sahipleri var. Dolayısıyla çok sayıda pilota ihtiyaç var. Bu nedenle biz de Türkiye'nin geleceği pilotları burada yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber