MEB, fen liseleri için öğretmen sınavı yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün, fen ve sosyal bilimler liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 26 Haziranda sınav yapacağı bildirildi.

Ortaöğretim Genel Müdürü Kerem Altun imzasıyla valiliklere, fen ve sosyal bilimler liselerine öğretmen seçme sınavı ile ilgili bir yazı gönderildi.

Buna göre, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı fen ve sosyal bilimleri liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla matematik, İngilizce, resim, müzik, rehberlik, beden eğitimi, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe grubu ve bilgisayar branşlarından halen bakanlığa bağlı resmi okullarda görev yapan öğretmenler arasından sınavla öğretmen seçilecek.

Yazılı ve mülakat olmak üzere, iki aşamalı gerçekleştirilecek sınava başvuru için adayların alanında en az lisans düzeyinde eğitim görmüş, 5 yıl öğretmenlik yapmış (Askerlikte geçen süreler hariç), öğretmenlikteki son 3 yıllık sicil notu ortalamasının en az 80 olması ve aylıktan kesme ya da maaş kesiminden daha ağır bir ceza almamış olması gerekiyor.

Belirlenen şartları taşıyanların Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanan forma uygun olarak, elektronik ortamda 9 Hazirana kadar bulundukları yerlerdeki il milli eğitim müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan sınava katılacak olanların, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin Ziraat Bankası Beşevler-Ankara Şubesindeki 55007/5001 numaralı protokollü sınavlar hesabına sınav ücreti olarak 30 YTL yatırmaları istendi.

Sınav, 26 Haziran 2006 günü saat 10.00'da Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Erzurum ve Trabzon'da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber