Sokak polise zimmetleniyor

Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB projesi çerçevesinde, her polise sokaklar sorumluk alanı olarak verilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü, AB Projesi olarak hazırlığını tamamladığı "Toplum Destekli Polislik Projesi"ni hayata geçiriyor. Pilot bölge olarak seçilen 10 ilde 20 polis karakolunda uygulamaya geçecek projeyle, her polise sokaklar sorumluk olarak verilecek. Polis, sürekli olarak halkla görüşerek güvenlik hizmetinin daha iyi olabilmesi için önerileri toplayacak. ABD ve AB'de uygulanan sistem ile güvenlik hizmetinin toplumun tam katılımıyla sağlanması amaçlanıyor.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yayınladığı genelge ile hayata geçen Toplum Destekli Polis Hizmetlerinin ilk aşamasına geçildi. Buna göre ilk olarak Ankara Bahçelievler- Kavaklıdere, İstanbul Tarabya-Şehit Şeker Aktaş, İzmir Güzelyalı-Basın Sitesi,Kayseri Talas-Reşat Vural, Erzurum Yenişehir-Gürcükapı, Adana Fatih-Ş.Rüştü Bayram, Antalya Demircikara-Fatih, Bursa Nilüfer-Organize Sanayi, Trabzon Gülbahar-Çarşı, Diyarbakır Yenişehir-Çarşı Karakollarında pilot uygulamaya geçilecek projeyle sokaklar polislere zimmetlenecek.

Her gün bu sokaklarda olan olayları sorumlu polisler sakinleriyle konuşup değerlendirecek. Suçun önlenmesi için yapılması gerekenler yerel yönetim unsurlarının da katılımıyla sağlanacak. Hedefin güvensizlik kaygısının halk ile bire bir iletişim kurularak giderilmesi ve çözüm üretilmesi olduğuna dikkat çeken Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ayrıca halka da suçtan korunması için neler yapabileceği de iletileceğini ifade ettiler. Alarm sistemlerinden, ışıklandırmaya kadar halkın alabileceği önlemlerin de suçun azalmasında önemli faktör olduğunun altını çizen yetkililer, asıl amacın "Avrupa Birliği'nde suçun halktan öğrenilmesi yüzde 85, Amerika'da ise bu oran yüzde 90'ların üstünde. Bizde ise bu oran yüzde 15'leri geçmiyor. Herkes suçla mücadelenin sadece polisle olabileceğini düşünüyor. Böyle bir şey yok. Bu oranın projeyle yüzde 50'lerin üstüne çıkmasını bekliyoruz. Böylece halkı suçla mücadeleye dahil etmeyi planlıyoruz" dediler. 15 Haziran 2006 tarihinde pilot uygulamaya geçecek projenin İstanbul ve Diyarbakır TDPM açılışlarınI İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yapacağı öğrenildi. Uygulamanın sonuçlarının Emniyet Genel Müdürlüğü'nde toplanacak Merkez Kurulu'nun değerlendirmesi sonucunda geliştirilerek tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılacağı da kaydedildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber