CHP, AB belgesinden çıkarılan laikliği sordu

Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ?Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakerelerinde izleyeceği yolu ortaya koyan 'Müzakere Pozisyon Belgesi' içeriğinden, Türkiye'de eğitimin laik olduğuna dair ibarenin çıkarıldığı doğru mudur?? diye sordu.

Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Müzakere Pozisyon Belgesi'nden çıkarıldığı iddia edilen bu ibarenin, belgeye bürokratlar tarafından konulduğu, ancak Başmüzakereci Ali Babacan'ın, ?ibarenin belgede bulunmasına gerek olmadığı? görüşü nedeniyle çıkarıldığı yönündeki iddiaların doğru olup olmadığını öğrenmek istedi.

Türkiye'de eğitimin laik niteliğinin belgede vurgulanmasının ne gibi zararı olacağını soran CHP'li Şimşek, önergesinde şu sorulara yer verdi: ?Bu ibarenin çıkarılmasına neden olduğu iddia edilen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın, bu ibareden bir rahatsızlığı mı vardır? Bu ibarenin çıkarılması, sizin 25 Nisan 2006 tarihinde partinizin grup toplantısında yaptığınız konuşmada söylediğiniz, 'O günün Türkiyesinde hiç kimse anayasal ilkeleri birbirinin üstünde ve daha önemli saymayacak' sözleriyle hedef gösterdiğiniz 'o günün' ayak sesleri midir??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber